Motorine indirim konuşulurken Transneft petrol sevkiyatını durdurdu! Brent Petrol fiyatında artış var

Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya petrol sevkiyatının durdurulduğunu açıkladı. Gündüz saatlerinde motorine yapılacak indirim konuşulurken Brent Petrol fiyatlarında yükseliş görüldü.

Motorine indirim konuşulurken Transneft petrol sevkiyatını durdurdu! Brent Petrol fiyatında artış var
Yayınlanma:

Akaryakıt fiyatlarına üç günde ikinci kez indirim geldi. Motorin fiyatları yarından itibaren değişeceği bildirilmişti. Rusya'da yaşanan gelişme sonrası Brent Petrol'de yükseliş görüldü.

Petrol fiyatları, dünya genelinde açıklanan olumsuz ekonomik veriler ve resesyon beklentileriyle dalgalı seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 100 doların altına gerileyen Brent petrol fiyatı, haftaya hafif yükselişle başlamıştı. Dün kapanışı 96,65 dolar seviyesinden yapan Brent petrol fiyatı, 9 Ağustos 2022 sabahında 96,16 dolar seviyesinden işlem görüyordu. An itibariyle Brent Petrol 97 dolar seviyesini aştı.

Petrolde savaş etkisinin geçmesiyle fiyatlarda normalleşmeye doğru gidiliyor. Ancak kışa doğru Rusya ile Avrupa arasındaki enerji sorununun artması fiyatların tekrar yükselmesine neden olabilir. Eğer petrolde düşüş sürerse 80-85 dolarların gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Petroldeki bu düşüş araç sahipleri tarafından da yakından izleniyor. Petrol ve döviz kuru fiyatlarına göre değişim gösteren akaryakıtta ise 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere indirim geleceği öğrenildi. İndirimin motorin için olacağı ve miktarın ise 1 TL olacağı öğrenildi. Benzin litre fiyatında ise değişiklik beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.