Memur ve emekli zammı beğenmedi (Özel Haber)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber memur ve emekliye verilecek zamlar da belirlendi. Enflasyon verilerine göre Memur ve memur emeklisine 10,69, SGK ve BAĞ-KUR'luya 10,19 zam yapılacak.

Memur ve emekli zammı beğenmedi (Özel Haber)
Yayınlanma:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber memur ve emekliye verilecek zamlar da belirlendi. Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı devlet memurlarına ve emeklilere altı aylık dilimler halinde hesaplanıyor ve ödemesi gerçekleştiriliyor. İkinci altı aylık dönemde enflasyonun 10,19 olarak açıklanmasıyla birlikte SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak ayında yüzde 10,19 maaş zammı alacak. Memur ve memur emeklisi ise yüzde 4'e ek olarak enflasyon farkı ile birlikte yüzde 10,69 maaş zammı alacak.

AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Emekliler olarak yapılan zammın beklentilerin çok altında kaldığını ve bir sefaletten ikinci bir sefalete sürüklendiklerini belirten Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, “Yapılan zam ne hak ettiğimiz ne de beklediğimiz zam oranını karşılamıyor. Enflasyon 0.40 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüş mümkün değil. Enflasyon rakamlarını açıklarken neye göre hesap yaptılar bilmiyorum. Emekliler olarak bir sefaletten ikinci bir sefalete sürüklendik. Biz en yakın zamanda ek bir zam istiyoruz. Ekonomik olarak ciddi zorluklar çektiğimiz şu süreçte bize yüzde 10’luk zammı reva görenlerin gönlü huzur içindeyse diyecek bir şey yok.  Açıklanan enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Enflasyonun belirlendiği 400 kalem ürünün içinde ne kadar temel gıda ürünü alıyor. Biz bunu hak etmedik, hak ettiğimiz bir zam bekliyoruz “ ifadesinde bulundu.

“TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNDE MAĞDURİYETLERİMİZİ DİLE GETİRECEĞİZ”

Memurların gelişmişlik düzeyinden pay alması gerektiğini ifade eden Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer “Yapılan zam ve memurun alım gücü arasına ciddi bir uçurum var. Alım gücünde yaşanan düşüşün hesaplanarak maaşa yansıtılması gerektiği düşüncesindeyim. Bu ülkenin memurları ve emekçileri olarak gelişmişlikten pay alamıyorsak, ülke gelişiyor ama, bu sadece birilerine yarıyor demektir. Türkiye ekonomi olarak yüzde 5 - yüzde 7 olarak büyüyor diyoruz. Ama bu büyümeden emekli ve memurlar herhangi bir pay almadı. Bu ülkede sadece biz memurlar değil, asgari ücretliler, esnaf, çiftçi ve emekliler olarak birlikte daha iyi yaşayabilme mücadelesi veriyoruz. Var olan pastadan herkesin, hakkı olan payı alması gerekir. Biz burada herkes eşit ücreti alsın demiyoruz ama gelirler adaletli dağıtılsın diyoruz. Memleketimizi ve insanımızı düşünerek, ortak bir zeminde buluşabilmeliyiz” dedi.

“KAYIPLARIMIZIN ÖDENMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

Açıklanan enflasyon rakamlarından ziyade bir de market ve pazarda yaşanan gerçek bir enflasyon değerinin olduğunu söyleyen Nazif Karlıer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son açıklanan enflasyon rakamlarına göre enflasyon  20,30 olarak açıklandı. Enflasyonun geçen aya göre düşüş yaşaması sevindirici bir durum, ama açıklanan rakamların gerçek enflasyon rakamlarını yansıtmadığı görüşündeyim. Markete, pazara baktığınızda açıklanan enflasyon rakamının iki üç puan üzerinde çıkması gerekiyordu. Enflasyonun yüksek olduğundaki kayıp, bize yazılmış oldu. Enflasyon daha yüksek olduğundaki dönem içerisinde kayıplarımızın da ödenmesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.