Kurban rehberi hazırlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban rehberi hazırladı. Rehberle vatandaşlar hem kurbanlık hayvanların sevk, satış ve kesimi ile etinin muhafazasında dikkat edilmesi gereken hususlar hem de TÜRKVET’e kayıtlı hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesini sağlayan HAYSAG (Hayvan Sağlığı ve Refahı) mobil uygulaması hakkında bilgilendiriliyor.

Kurban rehberi hazırlandı
Yayınlanma:

Vatandaşlar uygulamayı cep telefonlarına indirerek küpe numarası ile sorgulayacakları kurbanlarını güvenle alabilecek.

REHBERDE NELER VAR?

Kurbanın anlamı, kesme yükümlüğü, kesim zamanı, kurban edilen hayvanlar, kurbanlık hayvanlarda yaş tayini, kurbanlık hayvan sevkleri gibi bilgileri içeren rehberde hayvanların bakım ve beslenmesi, nakil işleminde dinlendirilmeleri gibi bilgiler yer alıyor.

Rehberde, kesim, yüzme, parçalama, muayene ve kontrol, etlerin dinlendirilmesi, saklanması, derinin tuzlanması gibi işlemlere ilişkin pratik bilgilerin yanı sıra kurban atıklarının çevre ve görüntü kirliliğine neden olmaması için alınacak tedbirler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.