Küçük Ekipman Krediler Limiti Yükseltildi

Yeni tarım stratejisi kapsamında sunduğu tarımsal kredi ürünleriyle birlikte “tarım ekosistemi”ndeki faaliyetlerini daha da genişleten T.C. Ziraat Bankası, iki kredi ürününün limit ve vadelerinde tarımişletmelerinin lehine düzenlemeye gitti.

Küçük Ekipman Krediler Limiti Yükseltildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

TARMAKBİR’den yapılan açıklamada;

“Yeni tarım stratejisi kapsamında sunduğu tarımsal kredi ürünleriyle birlikte “tarım ekosistemi”ndeki faaliyetlerini daha da genişleten T.C. Ziraat Bankası, iki kredi ürününün limit ve vadelerinde tarım
işletmelerinin lehine düzenlemeye gitmiştir.

Sektörümüzde çiftçiler nezdinde büyük rağbet gören Küçük Ekipman Kredisi’nin limitini 50 bin TL’den 100 bin TL’ye yükselten T.C. Ziraat Bankası, üreticilere farklı ödeme periyotları ve uygun vade seçenekleri sunmakta olup taksit tarihleri ve taksit tutarları, ürünün hasat tarihlerine göre tarım işletmeleri tarafından belirlenebilmektedir.

Azami vadesi de üreticiler lehine 48 aydan 60 aya çıkarılan Küçük Ekipman Kredisi’nde, satış değeri 100 bin TL’ye kadar olan ve traktör, biçerdöver, kendi yürür hasat makineleri vb. gibi araçların dışında kalan tarımsal mekanizasyon araçları alımları için, Banka tarafından KDV dahil satış bedelinin tamamına kadar kredilendirme imkânı sunulmaktadır. Koşulları uygun olan tarım işletmeleri için bir imza karşılığı kullandırılan Küçük Ekipman Kredisi’nde üretim yapılan konuların uygun olması ve “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı”nda yer alan kriterlerin sağlanması halinde, Türkiye’de üretilen tarım makineleri için yüzde 75, ithal tarım makineleri için yüzde 50 sübvansiyonlu kredi imkânından yararlanılması mümkündür.

13 Nisan 2022 tarihi itibariyle devreye alınan kredilerden yararlanmak isteyen çiftçiler ve girişimcilerin, Türkiye genelindeki T. C. Ziraat Bankası şubelerine başvurması gerekmektedir.

Tarım işletmelerinin daha verimli çalışmaları ve mekanizasyon düzeylerini yükseltmelerine katkı sağlayacak bu türden çalışmaların, Birliğimiz ve sektörümüz tarafından takdirle karşılanmakta olduğunu ifade eder,
çiftçilerimize ve tarım işletmelerimize bereketli ve bol kazançlı bir tarım sezonu dileriz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.