Konya’da icra dosya sayısı patladı (Özel Haber)
Konya Adliyesi'ndeki icra dosyaları gün geçtikçe artıyor. Konya’daki 11 İcra Müdürlüğü’nde bulunan icra dosyalarının toplamı 85 bini geçti.
Türkiye ekonomisinde yaşanan kötü gidişat icra dosyalarının sayısına da yansıdı. Kimi firma kendini korumaya almak için konkordato ilan ederken kimi firma ise alacağını almak için icra takibi başlatıyor. Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ’ın gazetemize verdiği bilgilere göre Konya’da açılan icra dosya sayısı 2018 yılına oranla yüzde 10 civarında artarken, 2019 yılının ilk 7 ayı içerisinde işleme konulan icra dosya sayısı 85 bini geçti.
Konya genelinde 11 İcra Müdürlüğü bulunduğunu belirten Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ, bu İcra Müdürlükleri’nin hepsinde işleme konulan icra dosya sayısının ortalama 7 bin 750 civarında olduğunu belirtti. Bu İcra dairelerindeki bütün icra dosyaları toplandığında ortaya çıkacak olan sayının 85 bini aştığını vurgulayan Aladağ, “Konya’da aktif olarak görev yapan 11 tane İcra Müdürlüğümüz var. Bu İcra Müdürlüklerimizde 2019 yılı ocak ayı ve temmuz ayı arasında ortalama olarak 7 bin 750 icra dosyası bulunuyor. Bu İcra Müdürlükleri’nde bulunan dosya sayısının hepsini topladığımız zaman icra dosya sayısı 85 bini geçiyor. Konya’da 2018 yılında icra dosya sayısı 2017 yılına göre yüzde 10 artış göstermişti. Bu yıla baktığımızda ise günümüz itibariyle geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 10’luk bir artış görünüyor” dedi.
“İCRA DOSYALARININ BAŞINDA KREDİ VE FATURA BORÇLARI GELİYOR”
İcra dosyalarının ağırlıklı olarak banka kredi borçları, elektrik faturası ve telefon faturası borçlarından oluştuğunu belirten Aladağ, “İcra dosyalarını incelediğimiz zaman açılan dosyaların genellikle bankaların girişim varlık şirketine devir dosyaları, kredi borçları, elektrik ve telefon borçlarından oluştuğunu görmekteyiz. Bunların dışındaki icra dosyaları ise ticari dosyalardan oluşuyor” şeklinde konuştu. Konya’da ticari dosyaların içerisinde en çok inşaat sektörüne yönelik icra dosyası açıldığını belirten Aladağ, “İnşaat sektöründe çok net bir sıkıntı görünüyor. Bunu da icra dosyalarında görebilmekteyiz. Ticari icra dosyalarında inşaat sektörü birinci sırada yer alıyor” ifadesinde bulundu.
“DAHA ÇOK ÇALIŞMALI VE ÜRETMELİYİZ”
Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulabilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayan Başkan Aladağ “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sancılı süreçten kurtulabilmemiz için daha çok üretime yönlenmeli ve insanımızın refah seviyesini yükseltmeliyiz. Bunun için de daha çok çalışmamız gerekiyor. Ülke olarak bu süreci de el birliğiyle atlatacağımızdan şüphemiz yok” şeklinde konuştu.
Özel Haber: Müslüm Evci
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.