Kılıçdaroğlu ile görüşen TCMB Başkanı'ndan önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz" derken, Kavcıoğlu ise Merkez Bankası hakkında çıkan haberlerin kuruma zarar vereceğinin altını çizdi. İşte ikilinin görüşmesinden detaylar...

Kılıçdaroğlu ile görüşen TCMB Başkanı'ndan önemli açıklamalar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmek üzere Merkez Bankası'na gitti.

Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında, "Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz. Merkez Bankası'nın yetkililerinin kararnamelerle alınmasının doğru olmadığını ifade ettik" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası Türkiye'nin en güzide kurumlarından biridir. Merkez'i yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade edeyim. Merkez Bankası mücadelesi ile gereken her şeyi kendi içinde almaktadır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Herkesin bu rakamları gündeme getirmesi Merkez Bankası'nı ve ülkemizi güçlü gösterecektir. Son 7 ayda 35 milyar dolara yakın rezerv artışı oldu. Rakamlar güzel gelişiyor. Bunları anlattık kendilerine. Ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası'nın bütün rakamları açıktır. Bunun üzerine spekülasyon yapmak bize ve ülkemize zarar verir. Merkez Bankası'nı bu kadar çok konuşulur şeklinde eleştirmek doğru değil. Bu anlamda sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Onlardan da bunu rica ettiğimde saygı ile karşıladılar. Her hangi bir problem yok. Eğer kafalarında soru işareti olursa arayabilecejkerini ifade ettik" dedi.

DOLARDAKİ ARTIŞ

Dolardaki artışa ilişkin de konuşan Kavcıoğlu 21 Ekim'deki PPK toplantısına işaret ederek, "Dünyadaki gelişmelerin hepsi etkiliyor. Biz de bu anlamda önlemlerimize devam ediyoruz. 21'inde ülkemiz için en hayırlı karar ne ise onu vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"GÖREVDEN ALMALARIN ALTINDA BİR ŞEY ARAMAK DOĞRU DEĞİL"

Merkez Bankası'nda geçtiğimiz günlerde gerçekleşen görevden alınmalara dair de açıklamada bulunan Kavcıoğlu, "Görevden almaların bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı da arkadaşların tercihi. Görevden almaların altında bir şey aramak doğru değil" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.