İkinci el otomobil fiyatları dibin dibini gördü!

İkinci el otomobil alacaklara müjde verildi. 'Fiyatlar dibin dibini gördü' diyen İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel "Bundan sonraki süreçte sıfır ve ikinci el fiyatlarında daha fazla düşüş olmayacak" dedi.

İkinci el otomobil fiyatları dibin dibini gördü!
Yayınlanma:

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el otomobil fiyatlarının düştüğünü açıkladı. Ertemel, "Sıfır otomobilde %20, ikinci el otomobilde de %10-15 gibi çok ciddi indirimlerin yapıldığı bir süreç içerisindeyiz. İkinci el ve sıfır araç fiyatlarında denge sağlanmış durumda. Fiyatlar noktasında halk deyimi ile ‘dibin dibi’ olarak tabir edilen, en düşük seviyenin sağlandığı kanaatindeyiz." Diye konuştu.

Ertemel, ikinci el otomobil fiyatlarının bundan sonra daha fazla düşmeyeceği görüşünde. Bunun nedeni olarak, Çin menşeli markaların ülkemiz piyasasına girmesiyle içten yanmalı motorlu araçlarda olduğu kadar, özellikle elektrikli otomobillerdeki rekabetin artmasını gösteriyor.

Ertemel, "Otomobil fiyatlarını doğrudan etkileyen etkenlerin yanı sıra, yaşanan rekabet ortamı da fiyatların belirlenmesinde önemli role sahip. Öte yandan tüm bunların yanında yükselen döviz kuru, enflasyon ve maliyetler göz önünde bulundurulduğunda 2024 yılında otomobil fiyatları yukarı yönlü hareketlenebilir." İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.