Hükümetten kritik 'gıda' hamlesi! Seferberlik başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlandırma ve haksız zamları kontrol altına almak amacıyla tarımsal üretim desteğinin 29 milyar liraya çıkarıldığını duyurdu. Üretimde kredi üst limitinin de iki katına çıkmasıyla çiftçiye daha fazla destek olmayı hedefleyen hükümet, tarımsal destek ödemelerinde gelir vergisi kesintisini de sona erdirdi.

Hükümetten kritik 'gıda' hamlesi! Seferberlik başlatıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ana gündemi oluşturan gıda fiyatlarındaki artış, tarımın gelişimi ve sektöre destek amacıyla yeni çalışmaları gündeme getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında, refah düzeyinin yükseltilmesi amacıyla tarımsal destek ödemelerinin gelir vergisinden istisna tutulduğunu belirterek bu ödemeler üzerinden daha önce yapılan gelir vergisi kesintilerinin ret ve iadesinin mümkün hale getirildiğini belirtti.

VERGİ İSTİSNASI

Sabah’ın haberine göre, basit usulde tespit olunan mükelleflerin 1 Ocak 2021'den itibaren elde ettiği kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Esnaf ve küçük ölçekli iş sahibi mükelleflerin istisna kapsamındaki kazançları için yıllık beyanname vermelerine, diğer gelirler dolayısıyla beyanname vermeleri halinde ise bu kazançlarını beyannameye dâhil etmemelerine imkân sağlandı" dedi.

Kaynak:Sabah Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.