İlhan Palut, beIN Sports'ta katıldığı yayında şunları söyledi:
"Futbolun matematiğine kesinlikle inanıyorum. Rakip analizine inanılmaz derecede önem veriyorum ve tabii ki kendi takımımın da bir oyun karakterinin olmasını istiyorum ve bu konuda adım adım ilerlemek istiyorum. Nasıl bir teknik direktörüm, aslında "Siz ne yaparsınız?" diye bir sorunun içine girilmiş hali.
Şöyle; çok fazla zamanını tesiste geçiren bir teknik direktörüm. İşime çok konsantre olmayı ve mesai harcamayı çok seviyorum. Temel olarak sahada neler istiyorum takımımdan ve oyuncularımdan: Bir kere konsantrasyonun her zaman üst seviyede olmasını istiyorum ve maçın her anında sürdürülebilir olmasını istiyorum. Oyun disiplinine inanılmaz önem veriyorum ve buradaki aksamalara karşı tolerasyonum gerçekten son derece az.
TEMASLI OYUNU SEVİYORUM
Bunun yanında temaslı oyunu çok seviyorum. Dönem dönem yapabildiğimiz kadar ki biliyorsunuz tüm maçta bunu sürdürmek mümkün değil, savunma kısmında önde baskıyla oynamayı seven bir teknik adamım ve sahanın birçok yerinde birebir eşleşmeleri göze alarak bunu sürdürmek istiyorum. Ama hiçbir takımın maç boyunca sürdürebildiği bir savunma formasyonu değil. Dönem dönem de kompakt oyun, blokları birbirine yaklaştırarak rakibin alanını ve zamanını daraltarak da oynamaya çalışıyoruz.
Ofansif manada mümkün olduğunca paslarla üçüncü bölgeye geçip, özellikle kanat akınlarını daha etkili bir şekilde yapmak istiyorum ve bu akınları yaparken de ceza sahasında 4, 5, bazen de 6 oyuncuyla bulunmak istiyorum. Şimdi evet, kendi futbol felsefemi anlatmaya kalksam gerçekten böyle herhalde bir program bir program geçer.
Temel manada izleyiciye de çok önem veriyorum. Gerçekten, çünkü insanlar tribünlere geliyorlar ya da maçı televizyondan seyrediyorlar. Maliyeti var, futboldan keyif almak istiyorlar. Evet, bunu da göz ardı etmeden futbolu güzelleştirmeye yönelik de taktikleri benimsemeye ve takımıma benimsetmeye çalışıyorum.”