Girişimciler Konya'da buluştu: Konya, e-ticarette öncü rol üstlenecek potansiyel taşıyor
Konyalı e-ticaret girişimcileri ve KOBİ’ler, Akbank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen WORLDEF E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı’nda buluştu. WORLDEF Etkinlikler Direktörü Serkan Çakır, "Konya, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu açıdan bakıldığında Konya, e-ticarette de öncü rol üstlenebilecek potansiyel taşıyor" dedi
Dijital dönüşüm için girişimci ve KOBİ’lere yol gösteren Akbank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen “WORLDEF E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları” serisi, Konya’da e-ticaret ekosistemini buluşturdu. Konya Novotel’de düzenlenen konferansa, e-ticarete ve e-ihracata başlamak isteyen girişimciler, operasyonlarını geliştirmek ve yeni iş birlikleri kurmak isteyen firmalar büyük ilgi gösterdi.
Yaklaşık 750 kişinin katıldığı konferansta, Konya’nın e-ticaret ve e-ihracat potansiyeli, dijitalleşme, markalaşmak ve mağazalaşmak için başarıya giden yolda atılması gereken adımlar tüm detaylarıyla ele alındı. WORLDEF E-Ticaret ve E-ihracat Konferansı’nda da, e-ticarette işini geliştirmek isteyen firmalar birbirleriyle tanışma ve işbirliği imkanı buldu. Konferansta düzenlenen “KOBİ’lerin E-Ticaret ile Dijitalleşme Süreci”, “E-Ticaretin Başarı Yolculuğu”, “E-Ticarette Geleneksel Mağazacılığın Yeni Rolü” başlıklarında 3 farklı panel ve keynote sunumlar, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
"MÜŞTERİLERİMİZİN TÜM İHTİYAÇLARINI YAKINDAN İZLİYORUZ"
WORLDEF e-ticaret ve e-ihracat konferansın açılışında konuşan Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Müdürü Cemre Bozer, “Dijitalleşme, e-ticaret ve e-ihracat alanları başta olmak üzere piyasanın nabzını tutan bir banka olarak, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını yakından izliyoruz. Ocak ayında Akbank olarak KOBİ’lerin dijital dönüşümünü hızlandıracak bir yeniliğe daha imza attık. Proje ile Akbank mobil üzerinden POS, ticari kredi kartı veya taksitli ticari kredi başvurusu yapan KOBİ’lerimiz, birden fazla ürün ve bankacılık dışı avantajlar içeren paketlerimizden yararlanabiliyor ve dijitalleşen süreçler sayesinde işlerini kesintisiz olarak ilerletebiliyorlar. Ayrıca, KOBİ’lerin verimliliklerini artırmalarına ve işlerini büyütmelerine destek olmak için üçüncü parti iş ortaklarıyla birlikte pazaryeri entegratörleri, ön muhasebe programları gibi bankacılık dışı servisler de sunuyoruz” dedi.
"KONYA, ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"
WORLDEF Etkinlikler Direktörü Serkan Çakır, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ETBİS’in verilerine göre, Konya’daki e-ticaret işletmelerinin sayısının 2020 yılında 6 bin adet olduğuna işaret ederek, 2021 yılında bu rakamın yaklaşık yüzde 100 artarak, 11 bin 389 adede ulaştığını vurguladı. Konya’nın, e-ticaret işletmeleri sayısı bakımından altıncı sırada yer aldığına dikkat çeken Çakır, kentin, e-ticaret potansiyeli en yüksek illerin başında geldiğini belirtti.
Çakır, “Bölgenin sanayi merkezi olması sebebiyle çok sayıda KOBİ bulunan Konya, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu açıdan bakıldığında Konya, e-ticarette de öncü rol üstelenebilecek potansiyel taşıyor.” sözlerini kaydetti. Kübra Karaburç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.