Emekli Bayram İkramiyelerine zam müjdesi!.. İşte ikramiye zammı için konuşulan rakam!

Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerine zam yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Emekli Bayram İkramiyelerine zam müjdesi!.. İşte ikramiye zammı için konuşulan rakam!
Yayınlanma:

Emekliler, 2024 yılı Ocak ayındaki zammın ardından şimdi de bayram ikramiyelerine zam yapılmasını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin artabileceğinin sinyalini verdi. Peki, ikramiyeler için konuşulan zam oranları ve formüller ne? İşte detaylar...

ZAM ORANI NE OLACAK?
Bakan Işıkhan, zam oranı için net bir rakam vermedi, ancak "Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız. Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" dedi.

YÜZDE 50 ZAM BEKLENİYOR
Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Milliyet.com'a yaptığı açıklamada emekli ikramiyelerinin en az %50 artarak 3 bin TL'ye çıkmasını beklediğini söyledi. Bayram, "Asgari ücrete %49.11'lik artış, emeklilere %49.25'lik maaş artışı burada bayram ikramiyeleri için de emsal olarak düşünebiliriz" dedi.

EN FAZLA 4 BİN TL OLABİLİR
Bayram, ikramiyelerin 5 bin TL'ye yükseltilebileceğini düşünmediğini, en düşük 3 bin TL, en fazla ise 4 bin TL artış olabileceğini söyledi. Yani 2 bin TL olan emekli ikramiyeleri en fazla %100 oranında artarak 4 bin TL'ye çıkabilir.

YASAL SÜREÇ GEÇERLİ
Emekli ikramiye zammı için bir yasal süreç gereklidir. İlk ikramiyeler Ramazan Bayramı'nda yatırılacağı için önümüzde bir süreç var. Ramazan Bayramı öncesi mutlak suretle yeni düzenleme yapılacaktır.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?
Emekliler bayram ikramiyelerini bayram ayında aldıkları maaşları ile birlikte alacaklar. Bazen bayrama denk gelen maaşlar daha erken bir tarihte ödenebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.