Doğalgaz ve elektrik fatura desteği başvuruları sürüyor... Desteklerden kimler faydalanabilir? Şartlar neler?

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zam sonrasında vatandaşlar fatura desteği başvurularının nereden yapıldığını araştırıyor. 2022 yılı için en düşük 450 TL, en yüksek 1150 TL destek verilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Doğalgaz ve elektrik fatura desteği başvuruları sürüyor...  Desteklerden kimler faydalanabilir? Şartlar neler?
Yayınlanma:

Konutta kullanılan doğal gaza yüzde 20,4 ve elektriğe ise yüzde 20 zam yapıldığı açıklandı. Elektrik ve doğal gaz tarifesine gelen zam sonrası dar gelirli vatandaşlar için devlet destekleri yeniden gündeme geldi.

Devlet, kış desteği kapsamında başvuru yapan dar gelirli vatandaşlara doğal gaz ve elektrik faturası desteği yapacak. Ödemeler ise PTT üzerinden gerçekleştirilecek. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular değerlendirildikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahiplerine elektrik ve doğal gaz faturası desteği sunacak.

e-Devlet kapısı aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğal gaz abonesi olan vatandaşlara başvuru fırsatı sağladı. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. 2022 yılı için en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

• Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş sağlayan vatandaşlar sonrasında sosyal yardım başvurusu cümlesini aratarak söz konusu sayfaya yönlenebilir.
• Bu kısımda bulunan başvuru ekranı aracılığıyla yeni başvuru sekmesine giriş yapılır ve açılan penceredeki KVKK onaylanır.
• Girmiş olduğunuz bilgiler tasdik edildikten sonra doğalgaz destek miktarının hesaplanabilmesi adına şahsa ait özel bilgiler doldurulur.
• Tüm bu bilgiler eksiksiz girildiği takdirde başvuru talebi onaylanır ve işlem sonlandırılır.

FATURA DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

• Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
• Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
• Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı
• Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.