Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında 3600 ek gösterge, memur, emekli maaşı ile ve asgari ücrete yapılacak zammı açıklayacak

Türkiye'de milyonlarca memur ve memur emeklilerini kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesinin hazırlıkları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü Kabine Toplantısı'nın ardından yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında bu hazırlığı detaylarıyla açıklayacak. Ayrıca asgari ücrete yapılacak ek zam da konuşmanın ana maddelerini oluşturacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında 3600 ek gösterge, memur, emekli maaşı ile ve asgari ücrete yapılacak zammı açıklayacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuştu.

Uzunca bir süredir, çalışan ve emekli memurlarla ilgili 3600 ek gösterge hazırlığı yürüttüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihayet bu çalışmayı tamamladıklarını ve Meclisin takdirine sunma safhasına getirdiklerini açıkladı.

Erdoğan, "Kabine Toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum" sözlerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLENİYOR

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammıyla ilgili açıklama yapması da bekleniyor. Enflasyon karşısında eriyen ilk zammın telafisi için yüzde 30 ve üstü zammın da bugün açıklanacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.