‘Çiftçinin zararı karşılanacak’

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, geçtiğimiz günlerde Konya’da etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinde zararı bulunan çiftçilere hasar tespit çalışmalarının ardından yardımda bulunulacağını aktardı.

‘Çiftçinin zararı karşılanacak’
Yayınlanma:

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Tarla Günleri’ etkinlikleri başladı. Enstitü tarafından bu yıl kuraklığa dayanıklı, suyu etkin kullanan, yüksek verimli ve kaliteli çeşitlerle yerel buğdayların tanıtılması gerçekleştirildi. Tarla Günleri etkinliklerinde açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu geçtiğimiz günlerde Konya’da etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinde zararı bulunan çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Dolu yağışından ürünleri zarar gören çiftçilere Bakanlık olarak her türlü yardımda bulunacaklarını vurgulayan Aksu, “Geçtiğimiz günlerde Konya dahil olmak üzere birçok ilimizde meydana gelen dolu yağışı maalesef birçok ekili tarım arazilerimize zarar verdi. Şu an Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarımız neticesinde öncelikle tarım sigortası yaptıran çiftçilerimizin zararı karşılanacak ardından da hasar tespit sonucunun akabinde diğer çiftçilerimize yardımcı olacağız” dedi. Tarım sektörünün  Türkiye’de son yüzyılda önemli mesafeler aldığını söyleyen Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü :  “Ülkemizde tarım önemli mesafeler katetti ancak doğal kaynaklar kullanım sınırına gelmiş, dünyada gıdaya ulaşımın dengesiz seyri ayrı bir problem, gelecek nesillerin besin ihtiyacını garanti altına almak ayrı bir problem haline gelmiştir. Bu problemlerin üstesinden gelmek için Bakanlığımıza ve Ar-Ge’cilere çok büyük görevler düşmektedir. Bu görevi, atalarımızdan bize kalan insani değerler ve geleneklerimize sahip çıkmak adına çok önemsediğimizi belirtmek isterim.”

“TARIMSAL ÜRETİMLE İLGİLİ İNSANLARI BU KADAR GÜLERYÜZLÜ GÖREMİYORUZ”

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak da Konya’da böylesi bir programda bulunmaktan aldığı memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin birçok yerinde tarımsal üretimle ilgili gittikleri programlarda insanları bu kadar güler yüzlü göremediklerini söyleyen Uçarmak, “Bir dizi ziyaretler için Türkiye’nin birçok yerinde katıldığımız programlarda tarımsala üretimle ilgili insanları bu kadar güleryüzlü göremiyoruz. Burada güler yüzle ve mehterle karşılandık. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

KURAKLIĞA DAYANIKLI BUĞDAY GELİŞTİRİLDİ

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir ise yaptığı konuşmada kuraklığa karşı ‘Taner’ ve ‘Şehzade’  isimli buğdaylar geliştirdiklerini söyledi. Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen "Taner" isimli buğdayın, yüzde 15 verim artışı ve yüksek kalitesiyle rekolteye katkı sağlayacağını aktaran Fatih  Özdemir, “ Enstitümüzde geliştirdiğimiz ve kuraklığa dayanıklı buğday çeşidimiz dekarda 350 kilogram verim ve 261 alveograf değeriyle yüksek kaliteye sahip. Parasal anlamda verim ve kalitedeki artış ile ekonomiye yıllık 1 milyar dolardan fazla katkı verecek” şeklinde konuştu.

Programa, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Ziraat Odası Başkanı Süleyman Soylu,  üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.