CHEP, Konya Servis Merkezi’ne 2 milyon 500 bin TL yatırım yaptı
CHEP Türkiye, 2009 yılından beri sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle tedarik zincirlerinin verimliliğini artırıyor ve bu hizmetin tek sağlayıcısı konumunda bulunuyor. Tesislerinde, paletlerinin inceleme ve onarım süreçlerini optimize edecek makine yatırımı yapmaya devam eden CHEP Türkiye, 9.000 m2’lik alanda kurduğu Konya Servis Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Bugüne kadar tesise toplam 2 milyon 500 bin TL yatırım yapan CHEP Türkiye, toplantıd
Tedarik zinciri çözümlerinde dünyanın önde gelen markalardan biri olan CHEP, hızlı tüketim ürünleri ve perakende sektörünün en büyük şirketlerine, ekipmanlarıyla sürdürülebilir bir hizmet sunuyor. Anadolu’nun farklı illerinde konumlandırılmış 16 servis merkezinde, yerli üretime öncelik vererek gerçekleştirdiği ekipman yatırımlarıyla, Türkiye’nin tedarik zinciri yönetimini güçlendiriyor.
CHEP Türkiye, bu hedef doğrultusunda sanayinin gelişiminde ve kalkınmasında büyük rol oynayan Konya’da, 2017 yılında yeni yerinde faaliyete geçirdiği 9.000 m2’lik servis merkezine yaptığı makine yatırımından bahsetmek üzere 9 Ekim Çarşamba günü bir basın toplantısı gerçekleştirdi. CHEP Türkiye’nin iş modelinin de anlatıldığı toplantının ardından, önceki tesisinden üç kat daha büyük bir alanda kurulan Konya Servis Merkezi gezilerek paletlerin inceleme ve bakım süreçleri yerinde görüldü.
2021 yılına kadar dört makine yatırımı yapacak
CHEP Türkiye, büyüyen iş hacmini, yerel üreticiler tarafından üretilen ekipman ve yüksek teknolojiye sahip makine yatırımlarıyla hızlı ve sorunsuz bir şekilde sürdürüyor; böylece hizmet kalitesini sürekli artırıyor. Konya Servis Merkezi’ne bugüne kadar toplam 2 milyon 500 bin TL yatırım yapan CHEP Türkiye, burada paletlerinin tüm inceleme ve onarım süreçlerini daha hızlı gerçekleştiriyor. Yatırımlarıyla servis kalitesini artırmayı, gereksiz nakliye mesafelerini azaltmayı ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.
CHEP Türkiye, 2021 yılına kadar 4 servis merkezine daha makine yatırımı yapmayı hedefliyor. Yeni makine yatırımları doğrultusunda, bakım ve onarım süreçlerinden ayrı olarak halihazırda yüzde 50’sinin makinede incelendiği paletlerin yüzde 90’ı incelenecek. Yaklaşık 10 milyon ekipmanlık dolaşım ağına sahip olan CHEP Türkiye’nin Konya Servis Merkezi’nde günde ortalama 2 bin 500 palet inceleniyor. Aynı zamanda günde ortalama 3 bin 500 palet servis merkezine ulaşıyor ve bu rakama yakın bir sayıda da palet çıkışı yapılıyor. CHEP Türkiye’nin gerçekleştireceği yatırımlar tesisin yüzde 30 daha verimli olmasına ve yılda yaklaşık 1,2 milyon paletin incelenmesini sağlayacak.
Yalnızca üretim hatlarında değil, hammadde taşınmasından ürünlerin mağazaya teslimine kadar tedarik zincirinin her aşamasında iş ortaklarına bir paletten fazlasını sunduklarını belirten CHEP Türkiye Genel Müdürü Ralf Paetzold “Yatırımlarımızı otomasyon süreçlerinin artmasına bağlı olarak hızla gelişen tedarik zincirlerine uyum sağlamak için yapıyoruz. Tedarik zinciri süreçlerinde operasyonel verimliliği almak için en uygun lokasyonları araştırıyor, mevcut servis merkezleri arasındaki akışlarımıza göre değerlendiriyoruz. Konya, Türkiye ekonomisinin istihdamında ve sanayinin gelişiminde büyük rol oynayan iller arasında bulunuyor. Biz de CHEP olarak, sanayi odaklı üretimiyle Türkiye’nin yükselen ekonomilerinden birisi olan Konya’nın Akdeniz, Güneydoğu’ya olan yakın konumu ve lojistik avantajı, yüksek ve nitelikli iş gücü potansiyeli doğrultusunda yatırım yaptık” dedi.
Tüm ekipmanlarında kullanılan ileri teknoloji, çevre dostu çözümlerle tedarik zinciri yönetiminde lider konumda bulunduklarını söyleyen CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, “Konya’daki Servis Merkezi’mizin otomasyon süreçlerini desteklemek için bugüne kadar toplam 2 milyon 500 bin TL yatırım gerçekleştirdik. Bu sayede ekipmanlarımızın inceleme ve tamir hatlarını sürekli geliştiriyoruz. Teknolojik yatırımların tedarik zincirinde muhakkak yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü operasyonel tarafı büyük ölçüde etkileyen dijital gelişmeler, sürdürülebilirliği yakalamak için önemli bir rol oynuyor. Teknoloji kullanımıyla da bu sayede lojistik operasyonlar daha hızlı ve etkili yapılıyor. Böylece hem ciddi bir tasarruf elde ediliyor hem de kolay ve güvenilir bir operasyon yönetimi yapılabiliyor. Biz de teknolojinin giderek her alana yayıldığı günümüzde, ekipmanlarımızın dijitalleşmesi yönünde yatırımlar yapıyor, paydaşlarımızın tedarik zincirlerinde öngörülemeyen verimsiz alanlarını yok etmeleri konusunda onlara destek olmak için çalışıyoruz” diye ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.