Cevdet Yılmaz duyurdu! Vergi reformuna ihtiyaç var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Doğrudan vergilerin artırılıp dolaylı vergilerin azalması hem işçi kesiminin hem işveren kesiminin ortak talebi. Bunu ben de destekliyorum. Önümüzdeki dönemde bu yönde bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi

Cevdet Yılmaz duyurdu! Vergi reformuna ihtiyaç var!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Doğrudan vergilerin artırılıp dolaylı vergilerin azalması hem işçi kesiminin hem işveren kesiminin ortak talebi. Bunu ben de destekliyorum. Önümüzdeki dönemde bu yönde bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesimin vergide reform taleplerini desteklediğini belirterek, “Önünüzdeki dönemde bu yönde bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi. Orta Vadeli Programın (OVP) Eylül ayının ilk 10 günü içinde açıklanacağını söyleyen Yılmaz, “İstişarelerin bir kısmını bitirdik. Şimdi önümüzde tarım ve finans kesimi ile görüşme var. TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) ve Birlik başkanlıklarıyla tarihini tam belirleyemedik. Finans kesimiyle Cuma günü İstanbul Finans Merkezi’nde görüşeceğiz” açıklamasını yaptı. Beştepe’de düzenlenen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, şunları söyledi:

"DEĞİŞİK KESİMLERİN BEKLENTİLERİNİ ALARAK OVP’Yİ ŞEKİLLLENDİRECEĞİZ"

Orta Vadeli Program’ın teknik boyutunu Strateji Bütçe Başkanlığımız yürüyor. Onların sonuçlarını Ağustos’un son günlerinde dinleyeceğiz, tartışacağız. Bu teknik tarafı. Önceki Orta Vadeli Programlardan farklı olarak bu sene bir taraftan da istişareler yapıyoruz. Çünkü yeni bir döneme girdik, yeni bir hükümet kuruldu dolayısıyla yeni bir dönemdeyiz. Bu döneme ‘Türkiye Yüzyılı’ diyoruz. Bu yeni döneme ilişkin değişik kesimlerin beklentilerini, önceliklerini alarak OVP’yi şekillendireceğiz. Bu da OVP’yi, geçmiş Orta Vadeli Programlardan ayırt edici bir vasıf olacak. Orta Vadeli Program’ı üçayaklı düşünebilirsiniz; Para politikasının genel çerçevesi var; detayları Merkez Bankası’nın uhdesinde. Maliye politikasının detayları var. Orta Vadeli Program’da bütçe, bütçedeki rakamların hepsi var.

Cevdet Yılmaz, şunları da söyledi: "Cevdet Yılmaz, Birçok arkadaşımız Türkiye'nin ve dünyanın şartlarıyla ilgili değerlendirme yaptılar. Pandemiden savaşlara, küresel zincir kırılmalarından deprem afetine varıncaya kadar bütün sıkıntılar ifade edildi. Bu zorluklarla başa çıkabilmemiz için sabırlı olmamız gerekiyor. Süreçleri iyi yönetmemiz gerekiyor. İyi bir reformla sonuç alacağız. Kamusuyla özel sektörüyle temel hedefimiz istikrar içinde büyümektir. Büyümeyi istikrarlı bir ortamda gerçekleştirmek önemli. Burada serbest piyasa ve rekabet kurallarını göz önünde bulunduruyoruz. Finansal istikrar ve fiyat istirarının önemi çizildi. Enflasyonla mücadele edilmesi gerektiği noktasında fikir birliği olduğunu ifade edebiliriz. Geçtiğimiz aylarda yaşatığımız seçimlerden sonra siyasi belirsizliklerin ortadan kalkması hususu üzerinde durduk. Siyasi istikrarın devamı, belirsizliklerin azalması ve öngürülerin artırılması en fazla üzerinde durulan konu oldu. Teknik anlamda da belirsizliklerin artırılması gerekiyor. Bu çerçevede hazırlıklarını devam ettiğimiz orta vadeli programın önemli bir işlev göreceğini hep birlikte kabul ettik. Enflasyonla ilgili olarak girdi maliyetlerinin düşürüldüğü ve arzu artırıcı politikaların üzerinde duruldu. Yine konut arzının artırılması noktasında önemli görüşler ifade ediliyor. Bir taraftan bütçede disiplini sağlarken bütçe açığımızı belli düzeyin üzerine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bütçe açığı ile Türkiye'nin yoluna devam etmesi gerekiyor. Kamuda daha fazla tasarruf tedbiri alınması yönünde bir beklentimiz var. Dışa bağımlılığı azaltıcı bir görüş birliği var. Sanayi kadar enerji alanında aynı yaklaşım var. İşvereniyle işçisiyle toplumun bütün kesimlerinde bir vergi reformu beklentisi var. Vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik bir beklenti var. Vergi reformuna ihtiyaç olduğunu bütün kesimler ifade ediyor. Sanayimizin arz sorunu gündeme gelen bir konudur. Sanayiye ayrılan arazinin artırılması gerektiği konuşuldu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansa erişim sorunu da en fazla dile getirilen konulardan biri."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.