Bu ürün ile Konya’da kuru tarımdaki verim artacak
Sabancı Üniversitesi bünyesinde akademik kariyerlerini sürdürürken aynı araştırma grubunda yer alan üç arkadaş, geliştirdikleri Soyl-Gel adlı ürünle, tarımda su tüketimini yarı yarıya düşürüp kuru tarım yapılan bölgelerde verimliliği artırmayı amaçlıyor.
Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik doktora öğrencisi ve Soyl-Gel Kurucu Ortağı Ogeday Rodop, “Geliştirdiğimiz ürün sulu bölgelerde su tüketimini yarı yarıya azaltabildiği gibi susuz bölgelerde de verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu bağlamda çeşitli yerlerde buğday ekimleri yapıyoruz. Mesela Konya’da deneme çalışmalarımız var. Konya ve Çorlu kuru tarım yapılan yerler olduğu için kuru tarımdaki verimi artırmayı istiyoruz” dedi. Rodop, Soyl-Gel'in, gübre ve pestisit gibi ürünlerin toprakta kalma sürelerini uzattığını ve bu sayede bu ürünlerin daha az kullanıldığını aktardı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.