Bu mücevher 5 milyon kişiyi etkiliyor!

Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan “Istanbul Jewelry Show” anlamlı bir etkinliğe sahne oldu.

Bu mücevher 5 milyon kişiyi etkiliyor!
Yayınlanma:

Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan “Istanbul Jewelry Show” anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Fuar kapsamında eş zamanlı olarak düzenlenen ''Art For Jewellery - Inspiration Hub'' etkinliği “Sürdürülebilirlik Mücevherde Neden Hayati Önemde?” konulu seminere ev sahipliği yaptı.

Seminerde konuşan Responsible Jewelry Council İcra Direktörü Melanie Grant“ Bir mücevher ürünü 5 milyon kişiyi etkiliyor. Firmalar ürünün üretilip son tüketiciye ulaştırıldığı tüketim zincirinin her adımında, sürdürülebilirliği yaptığı işin ve ürünün bir parçası haline getirmelidir. Tüketiciye de neyi nasıl yaptıklarını anlatmak zorundalar” dedi.

Sürdürülebilirlik kavramı her geçen gün hayatımızda daha da çok hissediliyor. Çevre ve iklim politikaları ile öne çıkan bir kavram olsa da genellikle gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama kabiliyetinden ödün vermeden güncel ihtiyaçların karşılanması olarak tanımlanan bu kavram hemen hemen her sektörü de etkiliyor. Bu sektörden biri de mücevher. ‘Istanbul Jewelry Show’ da mücevher sektöründe sürdürülebilirliği desteklemek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla “Sürdürülebilirlik Mücevherde Neden Hayati Önemde?” konulu seminere ev sahipliği yaptı.

Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan “Istanbul Jewelry Show” eş zamanlı düzenlenen etkinlikleri ile sektöre farklı açılımlar sağlıyor. ''Art For Jewellery - Inspiration Hub'' etkinliği kapsamında Mücevher Blog Yazarı ve Gazeteci Esther Ligthart’ın moderatölüğünde gerçekleşen “Sürdürülebilirlik Mücevherde Neden Hayati Önemde?” konulu seminerde Responsible Jewelry Council İcra Direktörü Melanie Grant konuşmacı olarak yer aldı.

“Hikâyeyi Anlatmalıyız”

Sürdürülebilirlik kavramının detaylı olarak ele alındığı konuşmada Melanie Grant, “Hükümetler endüstrilerden belli bir noktada sürdürülebilirliğin olmasını isteyeceklerdir. Mücevher bizim hayatımızda yer alan en eski sanatlardan birini oluşturuyor. Sürdürülebilirlik birçok alanı içinde barındırıyor. Firmalar ürünün üretilip son tüketiciye ulaştırıldığı tüketim zincirinin her adımında, sürdürülebilirliği yaptığı işin ve ürünün bir parçası haline getirmelidir.

Mücevher bir tutkudur ve hayatımızı güzelleştiriyor. Hikâye anlatımı çok büyük önem arz ediyor. İklim değişikliği artık hepimizin hayatında yer alan çok büyük bir problem. Bu nedenle hikâye anlatıcılığını öne çıkarmalıyız ve anlatmalıyız. Firmalar neyi nasıl yaptıklarını anlatmak zorundalar. Nereden nereye gelindiğinden ve bu süreçte olanlardan bahsedilmesi gerekiyor” dedi.

“Kovid Dönemini “Jungle” Filmine Benzettim”

Grant konuşmasına şöyle devam etti: “Mücevher çok çok önemli bir pazar. Bir ürün yaklaşık 5 milyon kişiyi etkiliyor. Madencilik hep hayatımızda olacak ama hikayenizin hazır olması gerekiyor. Üretim sürecinden satışa kadar anlatmanız gerekiyor. Koronavirüs dönemi sektörü derinden etkiledi. Daralmalar yaşandı. Ben bu durumu bir “jungle” filmine benzettim. Sosyal medya büyük bir güç. Önümüzdeki dönemde iş politikalarımızda daha da aktif bir rol oynayacağını düşünüyorum”

Program konuşmaların ardından yapılan soru cevap ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.