Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,10'lik bir düşüşle 8.016,09 puandan kapattı.

Borsa günü düşüşle tamamladı
Yayınlanma:

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,10'lik bir düşüşle 8.016,09 puandan kapattı. Bu düşüş, endeksin önceki kapanış değerinden 8,28 puan azalma anlamına geliyor. Gün boyunca yapılan toplam işlem hacmi ise 91,6 milyar lira olarak kaydedildi.

Sektörel bazda bakıldığında, bankacılık endeksi yüzde 0,90 ve holding endeksi yüzde 0,07 oranında değer kaybetti. Sektör endekslerinde en büyük kazanç yüzde 2,41 ile turizm sektöründe görülürken, en büyük kayıp yüzde 1,15 ile metal ana sanayi sektöründe yaşandı.

Piyasa analistleri, küresel piyasalardaki durumu değerlendirirken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart ayında faiz indirimine gitme ihtimalinin düşmesiyle karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Yarının gündeminde ise Türkiye'de piyasa katılımcıları anketi ve konut satış istatistikleri bulunuyor. Uluslararası gündemde ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, Japonya'daki enflasyon verileri, ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ve ikinci el konut satışları yer alıyor. Teknik açıdan, BIST 100 endeksinin 8.000 ve 7.900 puanları destek seviyeleri, 8.150 ve 8.200 puanları ise direnç seviyeleri olarak görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.