Başkan Karabacak: Haksız rekabetin önüne geçildi

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle zincir marketlerde gıda dışı ürün satışına izin verilmemesi ve 8 – 15 Mayıs tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri pazar yerlerinin açık olmasıyla ilgili bir açıklama yapan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Alınan kararlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, haksız rekabetin önüne geçildi” dedi.

Başkan Karabacak: Haksız rekabetin önüne geçildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı’nın zincir ve süper marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceği ve Ramazan Bayramı öncesi ve sonrası 8 – 15 Mayıs Cumartesi günleri  10.00 – 17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin  açık olmasının esnaflar açısından önemli bir karar olduğunu belirten KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak yoğun uğraşlarının Türkiye'de karşılık bulduğunu belirterek, “KONESOB olarak yoğun uğraşlarımız sonuç verdi. Konya İl Pandemi Koordinasyon Kurulu kararımız Türkiye'de karşılık buldu, bu vesileyle haksız rekabetin önüne geçildi. Zincir marketlerde gıda dışı satışa izin verilmemesi önemli. Diğer taraftan pazarcı esnafımızın piyasayı dengeleyerek fiyat istikrarı anlamında önemli bir görevi üstlendiğine de hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu bağlamda semt pazarlarımızın yürüyüş mesafesi kurallarıyla açılması millet menfaatine bir durumdur. Üreticiden tüketiciye en uygun ve kaliteli hizmeti sunan pazarcı esnafımızın bu mağduriyeti millet menfaati anlamında giderilmelidir. KONESOB olarak semt pazarlarımızın yürüyüş mesafesinde hergün açık olması hususunun da takipçisi olacağız. Bu konuda da Hükümetimizden esnaflarımızın lehine kararlar almasını beklemekteyiz” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Karabacak açıklamasında, “Esnaf ve sanatkarlarımıza her zaman desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta’ya, Milletvekillerimize, Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan’a ve alınan kararda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İNTERNET SATIŞLARI DA YASAKLANMALI”

am kapanma sürecinde adeta fırsatçılık yapıldığını ve talepleri üzerine İçişleri Bakanlığının yeni bir genelge ile yaşanan haksızlığa son verdiğini hatırlatan Başkan Karabacak, “Yapılan yeni düzenleme ile haksız bir uygulama ortadan kalktı. Buna paralel olarak aynı uygulama internet satışlarında yaşanmaktadır. Marketlerde bazı ürün gruplarının satışını yasaklanması yalnızca fiziksel alışveriş için geçerli fakat internetten satışlar devam edecek. İnternette de gıda ve temizlik ürünleri dışında ürün grubu satışı yasaklanmalı. Bu konuda bulunduğumuz taleplerin takipçisi olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.