Bakan Şimşek'ten 'panik atak' benzetmesi! Türkiye'ye olumlu yansıyacak

Küresel piyasalarda yaşananlar sert düşüşlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk yorum geldi. Bunu geçici panik atağa benzeten Şimşek, petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşün ülkeyi olumlu etkileyeceğini dile getirdi

Bakan Şimşek'ten 'panik atak' benzetmesi! Türkiye'ye olumlu yansıyacak
Yayınlanma:

Küresel piyasalarda yaşanan sert düşüşlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber ve A Para ortak yayınına katılarak ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, yaşanan çalkantıları "geçici bir panik atağı" olarak nitelendirerek, Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Şimşek, küresel piyasalardaki oynaklığın Japonya'da başladığını belirterek, "Japon yeni ile borçlanmak çok ucuzdu. Japonya'da yenin dolara karşı değerlenmesi nedeniyle faizlerin yükselmesi, piyasada düzeltmelere yol açtı. Ancak bu durumun geçici olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN AVANTAJLI OLACAK"

Bakan Şimşek, petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşün Türkiye için olumlu etkiler yaratacağını vurguladı. "Petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüş, cari açık ve enflasyon üzerinden Türkiye'yi olumlu etkileyecek" diyen Şimşek, bu durumun finansal koşullarda gevşemeye neden olabileceğini ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için avantajlı olduğunu belirtti.

Şimşek, küresel büyümedeki yavaşlamanın Türkiye için risk oluşturabileceğini kabul ederken, Türkiye'nin dezenflasyon ve yapısal dönüşüm hikayesinin bu tür olumsuz koşullardan daha az etkilenmesini sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin yabancı pozisyonlarının yüksek olmaması ve petrol ile emtia fiyatlarındaki düşüşün Türkiye'ye olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

Reform programlarının devam edeceğini ve milletin pahalılıktan kurtarılacağını belirten Bakan Şimşek, ekonomik istikrar ve büyüme hedeflerine yönelik kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.