Asgari ücrette hesaplar sil baştan yapılacak! İşte ocak ayında hesaplara yatırılacak ücret

Türkiye'de asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayı başında toplanacağı açıklanırken, işçiler ve vatandaşlar yeni yılda asgari ücretin ne kadar artacağını merak ediyor. Detaylar haberimizde...

Asgari ücrette hesaplar sil baştan yapılacak! İşte ocak ayında hesaplara yatırılacak ücret
Yayınlanma:

Sabah gazetesi, asgari ücretin 17 bin liranın üzerine çıkabileceğini iddia etti. Gazete, 6 aylık enflasyona göre artış yapılmasına karar verilirse yeni asgari ücretin net 15 bin 735 lira, memur maaş artışı baz alınırsa ise 17.103 lira olacağını yazdı.

ENFLASYON KARŞISINDA MAAŞLAR ERİDİ
İşçi, memur ve emekliye temmuz ayının başında yapılan zamlar, enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Temmuz ayında maaşlarla adeta kaşıkla verilen zamlar, vergi ve fiyat artışları yoluyla kepçeyle geri alındı. Temmuzdan bu yana geçen 4 aylık sürede yaşanan yüksek enflasyon yüzünden en düşük asgari ücretli 3 bin 93 lira, en düşük işçi emeklisi 3 bin 850 lira, en düşük memur emeklisi 2 bin 348 lira kaybetti.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının aralık ayı başında yapılması bekleniyor. Komisyonda işçileri temsilen Türk-İş, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve hükümet yer alacak. Komisyon, enflasyon, ekonomik durum ve işgücü piyasası gibi faktörleri göz önünde bulundurarak asgari ücreti belirleyecek.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR ARTACAK?
Asgari ücret görüşmeleri henüz başlamadığı için yeni yılda asgari ücretin ne kadar artacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak, mevcut enflasyon seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, asgari ücrette önemli bir artış yapılması bekleniyor. Bazı uzmanlar, asgari ücretin 15 bin liraya kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.