Asgari ücret tamam sıra EYT'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz." dedi.

Asgari ücret tamam sıra EYT'de
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklamasından sonra Haber Global Televizyonunda soruları yanıtlayan Bilgin, üsgari ücretin artılmasından sonra 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis'te görüşülmekte olduğunu belirtti. Bilgin, geri kalan düzenlemeleri de programlarına aldıklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRETE 1 YILDA YÜZDE 95 ZAM
Asgari ücretteki artışın yılbaşında yapılan zamla birlikte yüzde 95'lik bir orana ulaştığını kaydeden Bilgin, "Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı" ifadelerini kullandı.

Bilgin, kamuoyunun merak ettiği düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, hükümetin önünde bundan sonra çözülecek ilk sorunun 'sözmeşmeli personelin' durumu olduğunu ifade etti.

EYT İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DA VAR
Bakan Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin gündemlerinde olup olmadğıyla ilgili ise, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var." ifadesini kullandı.

Bilgin, "Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.