Artık hastanede yapılabilecek

Hastaneler, dünyaya gelen bebeklerin nüfus kaydına ilişkin müracaatları kabul edecek, yeni bir adrese taşınan vatandaşın su, elektrik ve doğalgaz aboneliği yaptırdığı sırada verdiği adres, nüfus müdürlüğüne gitmeye gerek kalmadan adres değişikliği olarak sisteme kaydedilebilecek.

Artık hastanede yapılabilecek
Yayınlanma:

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Nüfus Hizmetleri  Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili sorularını cevapladı.Nüfus kütüklerinde herhangi bir hareketi görünmeyen 2 milyon 273 bin 5  kişi olduğunu belirten Güner, hareketsiz nüfusta dikkate alınan kriterlere dikkat  çekerek yaş itibarıyla bu insanların ölü olduğu ihtimali üzerinde durduklarını  ifade etti.

Bu durumun toplumsal sorun oluşturabileciğini belirten Güner, "Yani eğer  kişi ölmüş olsaydı yakınlarının, köy muhtarının ya da Hastane yönetiminin  bildirmesi lazımdı. Sağ da olabilir, yurt dışına gitmiş ve orada ölmüş de  olabilir. Bazı hukuki sorunlar olabilir. Kişi ölmüştür gerçekten ama onun sağ  olarak görünmesinde bazı menfaati olan kişiler olabilir. Bunlar onun ölü olarak  görünmesini istemiyor olabilir." diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.