Almanya işçi alımı başvuruları nereden yapılıyor? 4000 Euro maaşla yazılımcı, inşaatçı, sağlık sektörü

Genç nüfusu nedeniyle yıllar önce Türkiye’den işçi alımı yapan Almanya, doğum oranı nedeniyle genç nüfusa sahip olamıyor. Çalışkanlığı sebebiyle de Türk işçileri istihdam etmek isteyen Almanya işçi başvuruları yakın zamanda başlıyor.

Almanya işçi alımı başvuruları nereden yapılıyor? 4000 Euro maaşla yazılımcı, inşaatçı, sağlık sektörü
Yayınlanma:

Dünyanın en büyük sanayi tesisleri ve önemli markalarını barındıran Avrupa’nın devi Almanya, işçi açığını kapatmak amacıyla işçi alımı yapmaya hazırlanıyor. Düşük doğum oranı nedeniyle eleman bulmakta zorlanan ülkede birçok iş kolunda milyonlarca pozisyon için çalışma fırsatı doğdu. Almanya işçi alımı başvuruları yapılması gereken ise ülkeye giderek başvuru yapmaktan geçiyor.

ALMANYA HANGİ İŞ KOLLARI İÇİN BAŞVURU ALIYOR

• Sağlık: Yaşlı nüfusuyla dikkat çeken Almanya’da yine en çok ihtiyaç sağlık sektöründe. Orta derecede Almanca bilen adayların ülkeden davet almaları gerek. Bundan sonra da çalışma imkânı oldukça kolay.

• İnşaat sektörü: Türkiye’de en gelişmiş sektörlerden biri haline gelen sektörde çalışan işçiler son dönemlerde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle işverenleri tarafından ağır şartlar altında çalıştırılmak zorunda kalıyor. Bazı şirketler ise yabancı işçiler vasıtasıyla duruma çare buluyor. Ayrıca Türk şirketleri uygun fiyatlara Alman vatandaşlarına villa ve konut yapabiliyor. Çalışma izni alabilmek için orta seviyede Almanca bilen kişilerin başvuru yapması oldukça kolay görünüyor.

• Yazılım ve kodlama: Dünyanın en geçerli mesleklerinden biri olan yazılım sektörü için eleman açığı bulunan Almanya, en çok ihtiyaç duyduğu personellerden birisi de yazılımcılar. Kategori ve becerisine göre 4 bin Euro’dan 20 bin Euro’ya kadar maaşla iş bulmak mümkün.

• Havayolları şirketleri: Yine Avrupa’nın en büyük havalimanlarından birine sahip olan Almanya’da 1200 civarında havayolu saha elemanı aranıyor. Sektörde tecrübe edinmiş ve orta derecede Almanca bilen personel ihtiyacı için başvuruda kolaylık sağlıyor.

• Öğretmen: Almanya, dili iyi bilen kişileri kolayca istihdam ediyor. Süreç Türkiye’deki gibi stajla başlıyor.

• Avukat: Dil bilme şartının olduğu hukuk alanında elemana ihtiyaç duyan Almanya’ya başvurular sürüyor.

• Yatırımcılar: Ülke, çok sayıda yatırımcı için önemli bir fırsat gibi görünüyor. 500 bin Euro bütçesi olan adayların başvuruları anında alınıyor. Katı kurallar dâhilinde iş kurma imkânı halen sürüyor.

• Kuyumculuk ve işlemecilik: İnce sanatlarda da elemanlar arayan Almanya, gümüş, altın işlemecileri arıyor. Yetkinlik belgesi ve tecrübe şartı önemli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.