AK Parti'den Zorunlu Trafik Sigortası hamlesi! Meclis'e sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Zorunlu trafik sigortası ile ilgili TBMM'ye bir kanun teklifi verildiğini duyurdu.

AK Parti'den Zorunlu Trafik Sigortası hamlesi! Meclis'e sunuldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi (AYM), zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortasında, tazminat borcu ile ilgili genel şartları belirleme yetkisini, yürütmeye yetki veren bazı kuralları Anayasa’ya aykırı bularak iptal etmişti.

Türkiye Sigorta Birliği de konu ile ilgili açıklama yaparak Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (trafik sigortası) tazminat hesaplamalarındaki belirsizliğin ortadan kaldırılmasının tüm taraftara fayda sağlayacağını belirtmişti.

Konu ile ilgili AK Parti'nin harekete geçtiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "(Zorunlu trafik sigortası) Anayasa mahkemesinin bir iptal kararı var. Bu iptal kararı çerçevesinde zorunlu mali mesuliyet sigortasının kapsamının ne olduğu konusunda ihtilaflar oltaya çıktığından dolayı hem sigorta şirketlerinin hem de sigortalattıranların ihtilaflarını ortadan çözmek için Anayasa mahkemesinin iptal ettiği kısımları düzenleyen 2 maddelik bir kanun teklifinde maddemiz var" açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.