AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

"Bu bombanın hedefinde çok şey var, çok tuzak içeriyor bu bomba ama bu tuzağı inşallah 1 Kasım’da biz bozacağız. Bu millet çok oyun bozdu, çok tuzak bozdu''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:
Yayınlanma:

YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu bombanın hedefinde çok şey var, çok tuzak içeriyor bu bomba ama bu tuzağı inşallah 1 Kasım’da biz bozacağız. Bu millet çok oyun bozdu, çok tuzak bozdu'' dedi.

Bozdağ, Sarıkaya ilçesinde bir otelde esnaf ve iş adamları ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada,  bir terör örgütünün Ankara'daki eylemi gerçekleştirmiş olması, iki teröristin canlı bomba olması, onların tespit edilmiş olması olayın gerçek faillerini göstermeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin huzurunu bozmak için birilerinin var gücü ile çalıştığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu bombanın hedefinde çok şey var, çok tuzak içeriyor bu bomba ama bu tuzağı inşallah 1 Kasım’da biz bozacağız. Bu millet çok oyun bozdu, çok tuzak bozdu. Ben inanıyorum ki 1 Kasım’da da bu oyunu, bu tuzağı hep beraber bozacağız. Sarıkaya’da, Yozgat’ta, bizim bütün gücümüz sizdendir, aziz milletimizdendir. Ankara’nın iklimini düzeltecek şey, Ankara’daki parlamentodur. Orası, eğer milli irade doğrultusunda kararlar alıp yaptığı zaman Türkiye hep büyür ama sıkıntı olduğu zaman Türkiye§ de küçülür, hepimiz küçülürüz."

 Geçmişte zaman zaman ekonomik krizler yaşandığını hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

 "5 Nisan 1994 ekonomik krizini yaşadık. O zaman DYP,CHP ve SHP adıyla koalisyonu vardı. Koalisyon oldu, kriz oldu. Peki, CHP’li kardeşlerimi es geçti mi kriz? Veya DYP’ye oy verenleri, 'Aman bunlar bizim partiye oy verdi, kriz var onları geçelim, diğer partilere oy verenlerin evine konalım' denilmedi. Hiçbir ayrım yapmadı. 28 Şubat siyasi darbesi oldu. "Postmodern" darbe diyoruz. Esasında hem siyasi darbedir hem ekonomik, hem hukuk darbesidir. Pek çok yönü vardır. O dönemde Refah-Yol iktidardaydı. Diğer partilileri, diğer yerleri es geçmedi. Her şeyin üzerinden buldozer gibi geldi, geçti. 21 Şubat 2001 ekonomik krizi olduğunda, DSP, ANAP, MHP koalisyonu vardı her tarafı ezdi geçti. Yozgat’ta belediye MHP’den, birinci parti MHP ama Yozgatlı bunun cezasını çekti, bunun faturasını ödedi."

Ankara'nın siyasi havasının iyi olduğu zaman herkesin iyi olacağını dile getiren  Bozdağ, "Ankara’yı iyi korumamız gerekiyor. Bunun yolu sandıktan geçiyor. Sizden geçiyor, siz istediğinizde bir irade ortaya koyuyorsunuz, Türkiye’yi bambaşka bir noktaya taşıyorsunuz. Ben, inanıyorum ki, 1 Kasım’da yeni bir sayfayı aziz Sarıkayalılar, Yozgatlılar, bütün Türk milleti beraber açacağız" dedi. 

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonun (TESK)  çalışmaları sonucu esnafa büyük kolaylıklar sağlandığını söyledi. 

Bağ-Kur'lu emekli iş yeri sahiplerine uygulanan destek primi kesintisinin de tamamen kaldırıldığını belirten Akgül, "Bağ-Kur’lu çoğu arkadaşımız emekli yeniden iş sahibi oluyor. Bu milletvekillerinde kalkmadı, milletvekili eğer milletvekilliği yapılıyorsa emekli maaşı kesiliyor ama sizde tamamen kaldırılıyor. Onlara uygulanan destek primi kesintisi, yüzde 15’ten, yüzde 10’a düşmüştü şimdi tamamen kaldırılıyor" diye konuştu.

Kadınların teminat konusunda sıkıntılar çektiğinin altını çizen Akgül, "Hanım kardeşlerimiz şimdi sizin teminatınızın yüzde 85’ini Kredi Garanti Fonu, yani devlet kanalıyla devlet karşılıyor. İstediğiniz anda parayı çalıştırmak kaydıyla alabileceksiniz. Esnaf ve sanatkarlar için 30 bin lira faizsiz kredimiz var, 150 bin lira bizim kooperatifimizin verdiği. O da yüzde 4 ile veriyoruz. O da devam ediyor. Son sürat devam ediyor. Bugüne kadar da en ufak bir sıkıntı çekmedik" şeklinde konuştu. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.