5 genel müdür yardımcısı değişti ASELSAN Konya'da bir değişiklik yok

ASELSAN’da 5 Genel Müdür Yardımcılığı’na yeni isimler atandı. Şirketin Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında alınan kararlar açıklandı. ASELSAN Konya fabrikasında herhangi bir değişiklik olmadı.

5 genel müdür yardımcısı değişti ASELSAN Konya'da bir değişiklik yok
Yayınlanma:

Edinilen bilgiye göre ASELSAN’ın; Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Güdüm ve Elektro-Optik, Ulaşım, Güvenlik, Enerji, Otomasyon ve Sağlık Sistemleri ile Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcılıklarına yeni atamalar gerçekleştirildi.

Savunma Sanayi internet sitesinin verdiği habere göre:

  • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri (REHİS) Sektör Başkanlığı Genel Müdür Yardımcılığı Radar Programları Direktörü olarak görev yapan Mustafa YAMAN’ın Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri (HBT) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı,
  • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri (REHİS) Sektör Başkanlığı Genel Müdür Yardımcılığı Radar Sistem Mühendisliği Direktörü olarak görev yapan Mustafa AKKUL’un Radar ve Elektronik Harp Sistemleri (REHİS) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı,
  • Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Prof.Dr. Mehmet ÇELİK’in Ulaşım, Güvenlik, Enerji, Otomasyon ve Sağlık Sistemleri (UGES) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı,
  • Ahmet AKYOL’un Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı,
  • Taha YÜCEL’in Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
  • Yapılan atamalar sonucunda, ASELSAN’daki 10 Genel Müdür Yardımcılığından 5’ine yeni isimler getirilmiş oldu.

aselsan konya

ASELSAN KONYA HAKKINDA

ASELSAN Konya Ülkemizin savunma ihtiyaçlarını karşılayacak her nevi silah ve silah sistemleri ile sınırlı kalmamak üzere araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek, söz
konusu silah, silah sistemleri ve savunma sanayii ürünlerinin üretimini, test, montaj ve entegrasyonunu, satış ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak, eğitim, bakım ve satış sonrası hizmet vermek, bu konularla ilgili her türlü ticari ve sınaî faaliyette bulunmak amacı ile %51'i ASELSAN'a ve %49'u Konya Savunma Sanayi A.Ş.'ye ait olmak üzere "Aselsan Konya Silah Sistemleri Anonim Şirketi" unvanıyla kurulmuştur.

ASELSAN Konya, 17 Aralık 2020 tarihinde faaliyetlerine başlamış olup Savunma Sanayii için özgün ürünlerin geliştirildiği önemli bir teknoloji üssü olacaktır. Bu hedef doğrultusunda kısa sürede silah ve silah sistemleri tasarımı, üretimi, test, montaj ve entegrasyonuna yönelik altyapı kurulumları tamamlanmış üretim bu kapsamda başlamıştır.

Mevcut durumda tasarım, yan sanayii Kalite, satın alma ve üretim olmak üzere toplam 162 personel sayısına ulaşılmıştır. ASELSAN Konya, kadrosunda yer alan üstün nitelikli insan kaynağının daha önce çalışmış oldukları firmalarda gerçekleştirdikleri ve halihazırda ASELSAN KONYA bünyesinde gerçekleştirmeye devam ettiği Silah ve Silah Sistemleri projeleri ile edindiği tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde ihtiyaca özel ve ihtiyaca optimize edilmiş, küçük kalibrelerden büyük kalibrelere kadar birçok farklı kalibrede silah ve silah sistemleri geliştirebilecek yetkinliktedir.

ASELSAN Konya bünyesinde uygulanmakta olan Sistem Geliştirme ve Proje Yönetim süreçleri dünyada savunma projeleri için uygulanmakta olan referans süreç tanımlarının yanı sıra edinilen bilgi birikimi ve tecrübelerden yola çıkılarak yeni silah ve silah sistemlerinin hızlı ve etkin tasarımı için uyumlu hale getirilmiştir. Güçlü teknolojik altyapılar, tecrübe, üstün nitelikli insan kaynağı ve etkin sistem geliştirme uygulamaları ile bir araya gelerek yeni silah sistemi geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi ve başarıyla sonuçlandırılması için gerekli zemini oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra ”Birlikte Güçlüyüz” sloganımızla Konya’daki üniversitelerimiz ile tam iş birliği içinde çalışarak ve Konya’da çözüm ortağımız olacak yan sanayi firmalarının yeteneklerinden azami ölçüde yararlanarak Konya ile bütünleşecek ve birlikte büyüyecek bir yapılanma oluşturulması yönünde çalışmalar yürütülmektedir.

ASELSAN, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) alanında Dünya genelinde çok önemli bir pazar payına sahiptir. İlgili UKSS üretimleri ASELSAN KONYA’ya aktarılmış olup tüm tedarik, üretim, entegrasyon, test ve kalite faaliyetleri ASELSAN Konya tarafından yürütülmektedir. ASELSAN Konya tarafından yürütülecek faaliyetler ile bu alandaki kapasitenin ve pazardaki payın arttırılması amaçlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.