3600 Ek gösterge ile ilgili flaş açıklama!

Türkiye'de milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge ve asgari ücrette ek zamma ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. 3600 ek göstergenin temmuz ayına kadar çıkarılacağını belirten Akbaşoğlu, "Asgari ücrete ikinci zam konusu temmuz ayında ele alınacak" dedi.

3600 Ek gösterge ile ilgili flaş açıklama!
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın asgari ücret ile maaş alan vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini ve yıl içinde ikinci bir ek zam yapılacağına dair açıklamalarının ardından Türkiye'nin gündemine asgari ücrette ek zam tartışmaları oturdu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" diyerek tartışmalara noktayı koysa da, Cumhur İttifakı'nın ortağı  Milliyetçi Hareket Partisi'nden zam beklentisini yeniden alevlendirecek mesajlar geldi.

3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRETTE EK ZAM

3600 ek gösterge ve asgari ücrete ek zamla ilgili AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. 3600 ek göstergenin temmuz ayına kadar çıkarılacağı belirten Akbaşoğlu, "Asgari ücrete ikinci zam konusu Temmuz ayında ele alınacak" dedi.

Öte yandan Bakan Bilgin, 3600 ek göstergede hangi aşamada olduklarına ilişkin Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, Mayıs’ta 3600 ek göster ile ilgili bütün teknik çalışmaların bitmiş olacağını belirtmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.