1999-2000 sonrası sigortalılara müjde! Erken emeklilik yolu açılabilir

Son dönemde, 1999 ve 2000 sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kaydolan vatandaşlar için emeklilikle ilgili sevindirici haberler arka arkaya geliyor.

1999-2000 sonrası sigortalılara müjde! Erken emeklilik yolu açılabilir
Yayınlanma:

Emekli olmayı bekleyen birçok kişi, yeni yasa teklifi ile büyük bir mutluluk yaşıyor. Kademeli emeklilik yaş sınırı konusunda devam eden görüşmeler, vatandaşların gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

Özellikle 2000 ile 2008 yılları arasında SGK'ya kaydolan ve kademeli emeklilik yaşı konusunda endişe duyan vatandaşlar olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Uzun süredir tartışılan kademeli yaş sınırı koşulları, Meclis'te yoğun tartışmalara sahne oluyor. 2000 sonrasında işe başlayanlar için önemli gelişmeler meydana gelirken, staj ve çıraklık sürelerinin sigorta kapsamına alınması da yakından izleniyor.

Milyonlarca vatandaş, emeklilik hayallerine kavuşmak için gün sayıyor. Emeklilik için gereken şartların yerine getirilmesi beklenirken, alınan son kararlar büyük bir merak uyandırıyor.

Son zamanlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilik sisteminde köklü değişiklikler olacağını dile getirdi.

Kademeli emeklilikten kimlerin faydalanabileceği ise hala araştırılıyor. Yeni Şafak'ta yer alan açıklamalara göre, 1999 ve 2000 sonrası SGK'ya kaydolanlar için staj ve çıraklık sürelerinin borçlanması mümkün olabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, 1999 sonrasında sigorta başlangıcı olanlar için kademeli emeklilik sistemi uygulanabilir. 2000 ile 2008 arasında sigorta başlangıcı olanlar, belirlenen şartları sağlamaları durumunda emeklilik hakkından yararlanabilecek.

EYT kapsamında olmayan vatandaşlar, kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde, bu haktan faydalanabilecek. 2000 ile 2008 arasında sigorta başlangıcı olanlar da, gerekli şartları yerine getirebilmeleri durumunda emekli olma şansına sahip olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.