YGS'ye nasıl hazırlanmak gerekiyor?
Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) için öğrenciler ve veliler gün saymaya başladı.
12 Mart Pazar günü tek oturumla gerçekleşecek olan sınav için zaman daralırken öğrenciler de stresli günler yaşamaya başladı. Son haftalarda ağırlıklı olarak deneme sınavı çözülmesini öneren Rehber Öğretmen Nurcan Eğribaş, özellikle son 10 yılın çıkmış sorularına göz atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca deneme sınavlarını sınavdaymış gibi çözülmesinin sınav stresini azaltacağını söyleyen Eğribaş, her gün genel tekrar yapılması gerektiğinin altını çizdi.
12 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan YGS’ye sayılı günler kaldı. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri testlerinin yer alacağı sınava 2 milyondan fazla aday katılacak.
Son günlerin iyi değerlendirilmesi için önemli tavsiyelerde bulunan Eğribaş, eski konuların hatırlanması için genel tekrar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Eğribaş, sözlerine şöyle devam etti: ‘Öğrenciler öncelikle sınav psikolojisini akıllarına yerleştirmeli. Sınava son iki hafta kala her sabah saat 10’da deneme testleri çözerek güne başlamalı. Her gün farklı zorlukta sınavdaymış gibi test çözmeleri, gerçek sınavı gözlerinde büyütmelerini engeller. Ayrıca kendilerine bir deneme takip çizelgesi oluşturulmalı; 4 branştan netlerini, ortalama çözme surelerini ve toplam netlerini gösteren bir tablo yapmalılar. Böylece ortalama olarak sınavda hangi teste ne kadar süre ayırabileceklerini göreceklerdir. Son zamanlarda ‘seneye bıraktım artık’ gibi cümleler kuran öğrencilerin sayısı artacaktır. Bu moral bozucu kelimelere kulak asmayın ve çalışma hevesinizi kırmayın.”
YGS adaylarına geçici kimlik kartı duyurusu
YGS'ye başvuran adaylar, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamı genişletildiği için "geçici kimlik kartı" ile de sınava girebilecek.
ÖSYM tarafından, 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiği, bu nedenle adayların "geçici kimlik kartı" ile de sınava girebilecekleri duyuruldu.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı bildirildi.
YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.