Üniversite Sanayi İş Birliği örnek olacak
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Proder Yazılım tarafından yürütülen üniversite sanayi iş birliği kapsamında “Eğitim, Kariyer ve İstihdam” programı düzenlenerek projede eğitim alan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Halil Cin Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Birol Dağ, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, firma yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, üniversite sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen projenin diğer bölümlerde de yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyerek hayırlı olmasını diledi.
“YÖK TARAFINDAN YASAL DÜZENLEME YAPILDI”
Üniversitesi sanayi iş birliğinin önemine değinen Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, “Endüstri Mühendisliği bölümünün, üniversite sektör iş birliğinin en sade anlamda herkes tarafından uygulanabilecek olan bu örneği gerçekten tebrik ediyorum. Üniversitemizde, 12 bölümünde farklı metotlarla çeşitli uygulamalar yürütüyor. Önümüzdeki yıllardan itibaren Yüksek Öğretim Kurumunun aldığı karar gereği Fen ve mühendislik öğrenimi gören öğrenciler, 8’inci yarıyıllarını yani 15 haftalık mühendislik eğitimindeki son dönemlerini sektörde yani sanayide geçirmelerine yönelik bir yasal düzenleme yapıldı. Fakültemizde, ilk etapta 6 bölüm eğitimlerini sektörle iç içe yürütecekler. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün, yasal düzenleme olmadan bu uygulamalara başlaması bölümün vizyon sahibi olması, Türkiye gerçeklerinin ihtiyaç duyduğu mühendis türüne, eğitim standartları ve politikalarını geliştirmesi yönünde yaptıkları çalışmaları ayrıca kutluyorum” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN EN İYİ ŞEKİLDE MEZUN OLMALARINI SAĞLIYORUZ”
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kara, “Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Proder Yazılım 3 yıldır ortaklaşa bir program yürütüyor. Bu programda 4. sınıf öğrencilerimizi bir dönem boyunca Proder Yazılım firmasıyla birlikte bir eğitime tabi tutuyoruz. Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımları dediğimiz bu yazılımı geliştiren Proder Firması 4’üncü sınıf öğrencilerimize, bir dönem boyunca vakitlerini ayırarak BİLMER’de her hafta bu eğitimleri birlikte yürüttük. Burada 4’üncü sınıfı bitiren arkadaşlarımıza Proder Yazılımın geliştirmiş olduğu son derece başarılı, teknoloji düzeyi yüksek olan ve uygulamada da başarı gösteren Kuantum Yazılımını mezunlarımıza öğretmiş oluyoruz. Öğrencilerimiz, tabiri caizse altın bir bilezikle buradan mezun oluyorlar. Diğer birçok üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilmeyen bir uygulamayı yaparak öğrencilerimizin buradan en iyi şekilde mezun olmalarını sağlıyoruz. Birçok bölümde örnek olmasını istediğimiz benzer uygulamaların gerçekleştirileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Güzel ve örnek bir projenin hayata geçirildiğinin altını çizen ASKON Başkanı Yakup Yıldırım, “Çok mutlu oldum ve gurur duydum. Böyle güzel bir projenin başlaması ve sonlandırılması gurur verici bir hadisedir. Bu durumdan dolayı hem bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza hem de Proder Firması’na çok teşekkür ediyorum. İnşallah Endüstri Mühendisliği dışında diğer fakültelerde de buna benzer güzel projeler hayata geçer” dedi.
ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI DAĞITILDI
Konya Teknokent olarak üniversite sanayi iş birliğine desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, “Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Konya Teknokent’in güzide firmalarından Proder Yazılım ortaklığıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen mevcut etkinlik üniversite sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Bu program kapsamında her kesim kazanmaktadır. Üniversite öğrencisi sektörün istediği şekilde uygulamalı ve donanımlı olarak yetiştirilmekte yerli bir yazılım şirketi sanayi firmalarının ihtiyacını karşılamakta sanayicimiz ise hem yetişmiş teknik elemanlara hem de yerli yazılım kullanmanın avantajına sahip olmaktadır. Konya Teknokent olarak üniversite sanayi iş birliği kapsamından etkin bir ara yüz olarak destek verdiğimizi bundan sonrada verdiğimiz desteğin çeşitlenerek artacağını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Proder Yazılım tarafından ortaklaşa yürütülen projede eğitim alan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. Katılım sağlayan firmalara ise plâket takdim edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.