Ulusötesi Erasmus+ Projesi ile KOP Tarımı Gelişecek

KOP İdaresi ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü ‘Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam, Yaşayan Topraklar’ projesi ulusötesi iş birliği ağının ilk buluşması İspanya’da gerçekleşti. KOP Başkanı Şahin, yürütülecek iş birlikleri sayesinde bölgenin tarımsal faaliyetler ve önceliklerine uygun farklı üretim tekniklerinin benimsenmesi ve yaygınlaştırılması adına yenilikçi model transferlerini hedeflediklerini söyledi.

Ulusötesi Erasmus+ Projesi ile KOP Tarımı Gelişecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında, Türkiye Ulusal Ajansı destekleriyle Erasmus+ Mesleki Eğitim ve Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan ‘Sustainable Agriculture and Life & Living Soil (Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam &Yaşayan Topraklar)’ projesinin ilk ulusötesi buluşması İspanya’nın Cordoba kentinde gerçekleştirildi.

ulusotesi-erasmus-projesi-ile-kop-tarimi-gelisecek.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMDA YENİLİKÇİ MODEL TRANSFERLERİNE İMKÂN SAĞLAYACAK

Cordoba Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye'den KOP İdaresi, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Konya ve Karaman Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği ile İtalya, Almanya ve Belçika’dan 8 kurumun temsilcileri katıldı. Sürdürülebilir tarımla ilgili başarılı çalışmaları olan ülkeler arasında iş birliği ağının oluşturulması için hayata geçirilen proje ile tarımsal faaliyetlerde yeni fikirlerin oluşturulması ve mevcut yöntemlerin paylaşılmasını arzuladıklarını belirten KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin; “Sürdürülebilir koruyucu tarım teknikleri alanındaki iyi uygulamaların değişimi ve yaygınlaşmasıyla ulusötesi düzeyde tüm ortakların kurumsal kapasitesini geliştirmesine yardımcı olacak. Bunun yanı sıra sektörün ortak paydaşlarından olan teknik personel ve çiftçilerin mesleki gelişimine önemli katkı sağlaması planlanan proje sayesinde KOP Bölgesi için öncelikli alanlarda, farklı üretim tekniklerinin benimsenmesi ve yaygınlaştırılması için yenilikçi model transferlerini hedefliyoruz. Proje ortağı ülkelerle, uluslararası boyutta ve sürdürülebilir tarımın güçlü, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri adına önemli bir sonuç raporu hazırlanacak ve bundan sonraki faaliyetlerin altyapısını oluşturacak” dedi.

ulusotesi-erasmus-projesi-ile-kop-tarimi-gelisecek-001.jpg

KOP Bölgesinin genel tarımsal yapısı ve yıllık yağış rejimiyle büyük benzerlikler taşıyan Cordoba kentinde ‘Ulusötesi Proje Toplantıları’ ile farklı alanlarda sürdürülebilir tarıma yönelik üretim teknikleri ve tecrübe paylaşımları yapıldı. Saha ziyaretleri ve yerinde uygulama tekniklerinin de incelendiği ‘Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam, Yaşayan Topraklar Projesi’ faaliyetleri Ülkemizde ve diğer paydaş ülkelerde de gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.