Selçuk Üniversitesi'nde ‘Uluslararası Sanat ve Tasarım’ etkinliği başladı
Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen INAD (International Art and Design) Uluslararası Sanat ve Tasarım etkinliği başladı. 3 gün sürecek etkinlik kapsamında konferans ve sergilerin yanı sıra çalıştay da gerçekleştirilecek.
Selçuk Üniversitesince Proje Geliştirme ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonu ile Güzel Sanatlar Fakültesi ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı ev sahipliğinde İletişim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin iş birliğiyle düzenlenen etkinliğin açılış programı Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarında yapıldı.
Proje Geliştirme ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Recai Kuş programın açılışında, bu tür etkinliklerin Türkiye – Tunus ilişkilerinin kardeşlik, dostluk çerçevesinde büyük projelere dönüşmesini diledi. Etkinlikte çizgi film ve animasyon, endüstriyel tasarım, grafik, heykel, resim, seramik, sahne sanatları, iç mimarlık, fotoğrafçılık, moda tasarımı, peyzaj mimarlığı ve reklamcılık alanlarında sunumların gerçekleştirileceğini aktaran Prof. Dr. Kuş, “Etkinliğimiz çerçevesinde 22 katılımcı ile konferans, 3 sanatçı ile bir grup, 26 sanatçı ile bir karma, 7 kişisel sergi, 4 çalıştay, defile ve konser yer alıyor. Etkinlikte Selçuk Üniversitesi ve Tunus’tan 5 üniversite ile Tunus Güzel Sanatlar Derneğinden sanatçı ve akademisyenlerin eserleri sergilenecek.” dedi.
“GELİŞMİŞLİKLE SANAT ARASINDA DOĞRU BİR ORANTI VAR”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de üst düzey sanatsal ve bilimsel bir etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gelişmişlikle sanat arasında doğru bir orantının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Eken, “Sanat ve bilim açısından çeşitliliğe sahip INAD etkinliğinde kişisel ve karma sergiler, defile, konser ve konferanslar, atölyeler yer alıyor. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarında başlayan etkinliğimiz Güzel Sanatlar Fakültesinde devam edecek. Böylesine güzel bir sanatsal ve bilimsel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Tunus Atav Başkanı Vissem Abdelmoula ise Tunus’tan 56 kişiden oluşan öğretim elemanı ile Konya’ya geldiklerini söyledi. Tunus’taki sanatsal faaliyetleri katılımcılara sunmak istediklerini anlatan Abdelmoula, “İNAD etkinliğinde Selçuk Üniversitesinin ev sahipliği ve Tunus’taki 5 üniversitemizin kurduğu iş birliğiyle farklı sanat alanlarında sanatımızın bir kısmını sunmak için bir araya geldik. İnşallah çok güzel şekilde sanatımızı göstermeyi başarırız.” ifadesini kullandı.
Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya ve beraberindeki öğretim elemanlarının konser verdiği açılış programında Tunus yöresel kıyafetlerinin sergilendiği defile gerçekleştirildi. Açılış programı sergi açılışıyla devam etti.
Açılışa Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, öğretim elemanları, sanatseverler ile öğrenciler katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.