Selçuk Üniversitesi Rektörü Aksoy: Kaliteli eğitimde Türkiye’de ilk 4’teyiz

2021-2022 yılı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Üniversitemiz kaliteli eğitimde Türkiye genelinde ilk dört üniversite arasında yer alıyor” dedi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Aksoy: Kaliteli eğitimde Türkiye’de ilk 4’teyiz
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, 2021-2022 yılı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Göreve geldikleri günden bu yana birçok ilke imza attıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi’nin 97,5 milyon lira değerinde bağış desteği temin edildiğini bu bağışlarla birlikte birçok çalışma yürüterek Selçuk Üniversitesinin gelişimine katkı sağladıklarını vurguladı. Selçuk Üniversite’sinin kaliteli eğitimde Türkiye genelinde ilk dört üniversite arasında olduğunu söyleyen Rektör Aksoy, üniversitenin global bazda 100+ bandında yer aldığını belirtti.

“TÜRKİYE’NİN 4. GEN TEDAVİ MERKEZİ’Nİ KURDUK”

Selçuk Üniversite’nin gelişen, üreten ve çok çalışan bir üniversite olduğuna dikkat çeken Aksoy, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bilimsel Araştırma projelerine 30 milyon TL bütçe ayırarak, üniversite tarihinde bir ilk yaşandı. TEKNOKENT’te implant yüzeylerin biyoaktif materyalle kaplanması konulu çalışma ticarileşme başarısı göstererek, seri üretime alındı. Türkiye’nin 4. Gen Tedavi Merkezi’ni kurduk. TEKNOFEST’te 3 ayrı dalda ödül aldık. Eczacılık Fakültesi binasında çalışmalar son hızla devam ediyor ve İslami İlimler binasında kaba inşaatın çoğu bitirildi. Lojmanlar restore edildi. Atıl durumda bulunan amfiteatr onarıldı ve aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarıyla Alaeddin Keykubat Kampüsü’nün yüzde 57’si artık yeşil. 11 milyon metrekarelik kampüs alanımızda yeşil alan 6 milyon 270 bin metrekareye çıkarıldı. Tıp Fakültesi Yolu ayrıldı. Kampüs çevresi tellerle çevrildi, kampüs güvenliği artırıldı. Başıboş hayvan sorunu da azaltıldı. Güvenlik dronu alındı. Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi kuruldu. MYO’larda internet hızı artırıldı. Üniversitemizin yeni websitesi ve mobil uygulaması geliştiriliyor. Huğlu MYO ek binası tamamlandı.”

2022 BÜTÇESİ 1. 163 MİLYAR LİRA OLDU

“Bütçemiz yüzde 51 oranında artırıldı. 2022 bütçesi 1.163 milyar liraya çıkarıldı” diyen Aksoy, “Simülasyon eğitim merkezi kuruldu. 11 milyon TL değerindeki merkez ile eğitimde sanal gerçeklikten faydalanılıyor. Öğrenci otomasyon sistemi güncellendi. 79 anlaşma imzalandı. Üniversitemize 405 kadro kazandırıldı. Kadro bekleyen arkadaşımız neredeyse kalmadı. Selçuk Üniversitesi tarihinde kadro rekoru kırdık. Sosyal ve kültürel faaliyetler artırıldı. Bahar Şenlikleri 21 gün sürdü. Bağımlılığa Karşı Harekete Geç Festivali düzenlendi. Sosyal sorumluluk projelerine destek verdik. Şehir ve yerel yönetimlerle güçlü ilişkiler kurduk. 97.5 milyon lira bağış desteği aldık, kamu kaynağı kullanmadık. Devlet ve kamu kaynakları çok sınırlı. Psikolojik danışma merkezi kuruldu Gecemizi gündüzümüze kattık. Şeffaf bir anlayışla bu çalışmalarımızı yaptık” şeklinde konuştu.

“BORÇLARI ÖDEYECEĞİZ”

Aksoy, toplantıda ayrıca gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Aksoy, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin borcu ile ilgili de şunları söyledi: “50-60 milyon TL borcumuz var. Borç yükünü kaldırdık. 17 milyona yakın borç vardı, tamamlamıştık. Borçları ödeyeceğiz. Oturmuş bir sistem oluşturmak istiyoruz. Elimiz rahat, ödemeleri yapabiliriz. Gaz, elektrik faturalarımızı rahat ödüyoruz. Kamu şeffaflığı bizim için önemli. Mali disipline çok dikkat ederiz. Sayıştay, bizim için örnek bir üniversite dedi.”

Abdullah Kaplan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.