Selçuk Üniversitesi öğrencisi Murat Cengil: 'Eleneceksiniz' dediler, Tasarım Ödülü'nü aldık

Selçuk Üniversitesi Milli ve Yerli Sancak Topluluğu (MYS) Sancak Takımı, TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda ‘Alparslan’ isimli elektrikli aracı ile Görsel Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Murat Cengil: 'Eleneceksiniz' dediler, Tasarım Ödülü'nü aldık
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak, milli ve yerlilik esasına dayalı, bilinçli ve donanımlı gençler yetiştirme amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Selçuk Üniversitesi öğrencileri Görsel Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.

Bir otelde düzenlenen programda ödüllü araçlarını görücüye çıkaran öğrenciler TEKNOFEST Karadeniz’deki yoğunluktan çıkıp araçlarını tanıtmaktan çok mutlu olduklarını söylediler. Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Murat Cengil, sergide en çok rağbet gören araçların başında 'Alparslan'ın geldiğini dile getirdi.

"MOTORUMUZ VE BATARYAMIZ YERLİ"

Alparslan'ı tasarımıyla ilgili bilgiler veren Cengil, aracın kapısını gören insanların 'araba uçuyor mu' diye sorup şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söyledi.

Alparslan'ı yaparken asıl hedeflerinin Görsel Tasarım Ödülü'nü almak olduğunu belirten Cengil, "Bu yüzden martı kapı şekli istedik. Bizim katıldığımız yarışma itibariyle bu kapıları yapmak zorlayıcıydı. Elenme ihtimali olan bir araçtı, çünkü şartname gereği araç ters döndüğünde kapıların rahatlıkla açılması gerekiyordu. Biz bu riski göze alarak böyle bir tasarım yaptık. Değerlendirmeleri rahatlıkla geçtik. Bize 'siz eleneceksiniz' dediler. Biz savunmamızı güzel yaptık ve ödülümüzü de aldık" dedi.

Takımın Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Endüstriyel Tasarım öğrencilerinden oluştuğunun bilgisini veren Cengil, "Motorumuz ve bataryamız yerli. Biz öğrenciler bu araçları bir senede ürettik. Araçlar 3 saat içerisinde şarj edilebiliyor. Pil ömrü de kullanılan pillere göre değişiyor" açıklamasına yer verdi.

"REKTÖRÜMÜZ EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ"

Araçta TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın imzasının da bulunduğu bilgisini paylaşan Cengil, "Selçuk ve Haluk Bayraktar üniversitemizin stantları ziyaret ettiklerinde tasarımı kimin yaptığını sordular. Bu araç ve bizim takımımızın ismi olan MYS Selçuk dikkatlerini çekti. Aracın şekli ve tasarımını gördükten sonra da şaşırdılar" açıklamasına yer verdi.

Selçuk Üniversitesi'nin yerinde sayan bir üniversite olmadığına vurgu yapan Cengil, "Selçuk Üniversitesi olarak yerimizde sayamayız. Sürekli gelişeceğiz, bu sene için çok büyük planlarımız var. Büyük konuşacağım ama bu araçla seneye teknik tasarım ödülünü, bir aracımızla görsel tasarım ödülünü, diğer aracımızla da verimlilik ödülüne koşmaya çalışacağız" dedi.

Yarışma sürecinde en büyük desteği Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un yaptığını dile getiren Cengil, "Hem manevi olarak hem maddi olarak çok büyük yardımlarda bulundu. Metin hocamız olmasaydı biz bu araçları da yapamazdık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.