Öğretmenlik Meslek Kanunu için 4 binin üzerinde görüş sunuldu
MEB'e, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin hazırlanan "Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği" taslağına ilişkin 4 bin 151 görüş ve öneri iletildi.
Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan aday öğretmenlerin yetiştirilmeleri ile öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen "Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı"na yönelik görüş toplama süreci devam ediyor.
Tüm paydaşlar "[email protected]" adresi üzerinden Bakanlığa görüş gönderebiliyor.
"ULAŞTIRILAN TÜM GÖRÜŞ VE ÖNERİLER BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ"
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 60 yıllık bir özlemin sonucu olarak yasalaşan meslek kanununun uygulanmasında tüm paydaşların önerilerini çok önemsediklerini belirtti.
Bakanlığın internet sitesi üzerinden yönetmelik taslağının incelenebileceğini hatırlatan Özer, şunları kaydetti:
"Taslağı 15 Mart'a kadar askıda tutacağız. Ulaştırılan tüm görüş ve öneriler bizim için çok kıymetli. Titizlikle inceleyip değerlendiriyoruz. Kamuoyu ve tüm paydaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından oldukça önemli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Şimdi de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz."
"ÖNERİLERİ DİKKATE ALARAK YÖNETMELİK TASLAĞINA SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ"
Yönetmeliğin askıya çıktığı 14 Şubat'tan 24 Şubat'a kadar geçen sürede 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiğini bildiren Özer, "Samimiyetle bize görüşlerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. 15 Mart'a kadar gelen tüm önerileri dikkate alarak yönetmelik taslağına son şeklini vereceğiz. Yönetmelik yayımlandıktan sonra uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için eğitim tarihlerini hemen kamuoyu ile paylaşarak süreci başlatacağız." ifadesini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.