NEÜ Yayınları, uluslararası arenada bir ilke imza attı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, Frankfurt Kitap Fuarı’nda stant açarak, dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen fuara Türkiye’den katılan ilk üniversite yayınevi olma başarısını gösterdi.

NEÜ Yayınları, uluslararası arenada bir ilke imza attı
Yayınlanma:

1949’dan beri her yıl Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’nın bu yıl 74.sü gerçekleştirildi. Fuara, 120'den fazla ülkeden yaklaşık 7 bin yayıncı katıldı. NEÜ Yayınları’nın Frankfurt Kitap Fuarı’nda stant açmasıyla birlikte, ilk kez Türkiye’deki bir üniversite yayınevi dünya çapındaki bir organizasyonda yer almış oldu.

Uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen NEÜ Yayınları Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Frankfurt Kitap Fuarı’nda ‘Türkiye’ standında yer alarak üniversite yayıncılığına farklı bir boyut getirdiklerini belirtti.

Fuarda birçok uluslararası akademik yayıncıyla kontak kurduklarını ve farklı iş birliği modelleri geliştirdiklerini dile getiren Kaleci, “Üniversite yayıncılığında marka olma yolunda ilerliyoruz ve de birçok üniversiteye ilham oluyoruz. NEÜ Yayınları olarak hedefimiz, Türkiye’de yürütülen bilimsel yayıncılık faaliyetlerine ve üniversite yayınlarına öncülük etmek” dedi.

Frankfurt Kitap Fuarı dışında, yurtdışındaki önemli kitap fuarlarından da davet aldıklarını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Kaleci, desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) tarafından düzenlenen ‘ANKOSLink Uluslararası Konferansı 2022’ ile ‘Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) Sempozyumu 2022’ organizasyonlarında da dünyaca ünlü yayıncılarla birlikte yer aldıklarını ifade eden Kaleci, söz konusu organizasyonlara Türkiye’den ilk kez bir üniversite yayınlarının katılım sağlamasının Türkiye’deki üniversite yayıncılığının gelişimi ve sürekliliği açısından önem arz ettiğini kaydetti.

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, bu tür organizasyonlarda yer almanın hem akademik yayıncılığa dair bilgi ihracatının yapılması hem de yayıncılık sektörünün üniversiteler bünyesinde gelişmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.