Konya'da 3 bin 907 kişiye okuma ve yazma öğretilecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” bütün hızıyla sürüyor. Proje, 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Konya’daki çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, KONTV’ye değerlendirdi. Oranlara dikkat çeken Gürsoy, takvimin nasıl işleyeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın okuma yazma seferberliği başlatmasının ardından 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çalışmalar başladı.
Konya’da da yürütülen çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, KONTV’de ekranlara gelen Sabah Gündemi programında değerlendirdi.
Gürsoy, "Burada sayı sınırı yok. Bir kişi bile olsa, herhangi bir köyde bile olsa buraya öğretmenimiz görevlendirilebiliyor. İlla sınıf oluşturma şartı yok. Erişim imkânı yoksa öğretmen görevlendirme şansına sahibiz." dedi.
Mukadder Gürsoy, 12 Şubat tarihi ile başlayan projede kayıtların devam ettiğini söyleyerek, "12 Şubat itibariyle başladı çalışmamız. Kayıtlar devam ediyor. Şuana kadar bin 121 vatandaşımızın kaydı yapıldı. 354 merkezimizde kurs imkânı verilebilecek." dedi.
Kırsal kesimlerde projenin nasıl ilerlediğini de açıklayan Görsoy, "Köy okulu kapanan mahallelerimiz var. Bunlarla ilgili çözümlerimiz var. En yakın merkeze getirme imkânı var. Gelebilecek durumu yoksa buraya biz öğretmenimizi gönderiyoruz." bilgisini verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Kurslar en geç 5 Mart'ta açılmış olacak. Mayısın 11'ine kadar devam edecek. Bu süre içinde katılanlar okuma yazmayı öğrenecekler ve okuryazar sertifikası verilecek." dedi.
Kursların yer ve zamanlarının şimdiden belirlendiğini belirten Gürsoy, okuma yazma öğrenmek isteyip de kurslara gidemeyen vatandaşlara şöyle sesledi:
"Ben kursa gidemiyorum diyen vatandaşımız varsa, il, ilçe milli eğitim, halk eğitim merkezleri yada herhangi bir okula müracaat etmesi ve müracaatın bize ulaşmasıyla tedbirleri alacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız, kimsenin endişesi olmasın. Yeter ki ben okumak istiyorum desin, bunun önünde engel yok"
Gürsoy, Konya'da 3 bin 907 kişiye okuma ve yazmayı öğretmeyi hedeflediklerini de söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.