Konya üniversiteleri öğrencilerini bekliyor

2020-YKS tercih işlemlerinin başlamasının ardından Konya’daki 3 devlet ve 2 vakıf üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor. Konya’daki 5 üniversite, öğrencilere tercih dönemlerinde gerek sosyal medyada gerekse dijital platformlarda yeterli bilgilendirmeyi sağlıyor.

Konya üniversiteleri öğrencilerini bekliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’nin üniversite şehirleri arasında bulunan Konya’daki 5 üniversite yeni tercih dönemlerinde öğrencilere en iyi fırsatları sunmaya devam ediyor. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş üniversitelerin başarılarını ve öğrencilere sunduğu imkanları anlattılar.

konya-universiteleri-ogrencilerini-bekliyor.jpg

KONYA’DAN DÜNYAYA AÇILAN İLİM KAPISI  NEÜ

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), bu yıl 10. yılını kutlarken Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu üniversitenin başarıları ve eğitim kalitesi hakkında bilgi verdi. NEÜ’nün marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Zorlu, “İlmi aramayı emreden bir medeniyetin mensupları olarak günceli takip ediyor, her zaman bir adım önde olmaya gayret ediyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının cari hayattaki karşılığı ile ilgileniyoruz. Global rekabete hazır bir insan gücünü önemsiyoruz. O yüzden uluslararasılaşmayı en önemli vizyonumuz haline getirdik. Üniversitemiz, köklü ilim geçmişine sahip Konya’da, yeni kurulan bir üniversite olmasına karşın tıptan temel bilimlere, sosyal bilimlerden mühendisliğe kadar farklı bölümlerde ve alanlarda nitelikli eğitim veriyor. Üniversite adayı gençlerimize tercih yaparken kendi isteklerini, ihtiyaçlarını ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalarını söylemek isterim. Bugün tercih edecekleri meslekleri uzun yıllar yapacaklar. Yine, tercih edilecek üniversitelerin yurtdışı staj imkânlarını, sosyal imkânlarını, öğrenci toplulukları, geziler, spor ve sanat olanaklarını gözden geçirmeliler. Gençlerimizin 24 tercih hakkı var. Birinci tercihi de gelse, yirmi dördüncü tercihi de gelse severek gidecekleri bir bölüm, üniversite ve şehir tercih etmelerini öneriyorum” dedi.

TEKNİK ÜNİVERSİTEDE TÜRKİYE’NİN ÖRNEĞİ KTÜN

2018 yılında kurularak Türkiye’nin başarılı üniversiteleri arasında yer alan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) yeni dönemde öğrencilerini en iyi şekilde karşılamaya çalışıyor. KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı açıklamada, Konya Teknik Üniversitesi’nin temeli 50 yıllık devlet mühendislik mimarlık akademisine dayanan bilim, teknoloji ve inovasyon üssü yeni bir güç olduğunu söyledi. Küresel rekabetin hâkim olduğu teknoloji çağında, çağı yakalayan, araştırma ve geliştirme yeteneği ile donatılmış, rekabetçi, nitelikli projeler üreten, mühendisler, mimarlar ve teknikerler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Rektör Özçelik, “Tecrübeli akademik kadro, anadolu’nun sanayi merkezindeki konumu, üniversite-sanayi odaklı araştırmaları, stratejik kuruluşlarla işbirliği, ar-ge, tasarım inovasyonda öncü, bölümler arası geçiş olanakları, erasmus ile uluslararası eğitim imkanı, müdek tarafından akredite edilmiş bölümleri, yenilikçi bir devlet üniversitesi olarak öğrencilerine en iyi şartları sunmaya çalışıyor. Öğrenci odaklı yaklaşımıyla öğrenci toplulukları desteklenmekte TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada elde edilen başarılarla adından söz ettiren KTÜN; ayrıca SSB ile imzalanan protokol sayesinde savunma şirketlerinde öğrencilere proje yapma ve staj yapma imkanı sunuyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN BAŞARILI ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY

Uluslararası standartlar çerçevesinde geliştirilmiş öğretim programı sunarak bilime katkı sağlamayı, ulusal ve uluslararası çapta akademik bilgi birikimine sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. KTO Karatay Üniversitesi bugün 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüde yürütülen toplam 73 programla, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştiriyor. 9 bine yakın öğrencisi, 400 akademisyeni ve 4 bine yakın mezunu ile bir dünya üniversitesi olma hedefine gün geçtikçe daha da yaklaşan KTO Karatay Üniversitesi, bu hedefini fiziki ve beşerî yatırımları ile daha da sağlamlaştırıyor. KTO Karatay Üniversitesi’nde yeni bölüm ve programlar açılırken iş dünyası ile istişare toplantıları yapılarak, sektörlerin talep ve beklentileri dikkate alınarak adımlar atılıyor. KTO Karatay Üniversitesi, “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu’na” göre bursluluk oranları, hukuk fakültesi ve tıp fakültesi başarı puanları ve araştırma bütçelerine ayırmış olduğu pay ile Türkiye’nin en nitelikli vakıf üniversiteleri arasında yer aldı.  

KGTÜ, TÜRKİYE’NİN SAYILI ÜNİVERSİTELERİNDEN OLDU

Türkiye’nin gıda alanında tek üniversitesi olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) başarılarıyla dikkat çeken üniversiteler arasında olmayı başardı. KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, üniversitenin başarılarını ve eğitim kalitesini anlatarak, “Torku markasının mimarı, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Konya Şeker A.Ş. ve Anadolu Birlik Holding çatısı altında yer alan gıda, enerji, bilişim, tarım, lojistik, tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, dış ticaret, malzeme, biyoteknoloji, kimya, tohumculuk, hayvancılık gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren 40'ın üzerindeki işletmeden, iş tecrübesi edinmek için öğrencilerimiz faydalanacaklar. Erasmus+ programına ilaveten KGTÜ’nün gerçekleştirdiği eğitim ve araştırma alanlarında uluslararası ikili işbirlikleri sayesinde yurt dışındaki pek çok üniversitenin sunduğu imkânlardan yararlanılıyor. Bunların yanında KGTÜ, öğrencilerine yaptığı yatırım, eğitim kalitesi ve Ar-Ge projeleri ile Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldı” dedi. Servet R. Çolak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.