Konya | Türkiye'ye değer katacak projeler Konya Teknik Üniversitesi'nde üretiliyor
Konya Teknik Üniversitesi, 'Gelişimin Öncüsü' sloganıyla Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayacak projelerle çalışmalarına yön veriyor. KTÜN Rektörü Özçelik, "Hedefimiz, Konya’nın eğitimdeki kalitesini olabildiğince üst seviyede tutmak" dedi
Kurulduğu 2018 yılından itibaren Konya’nın önemli ‘marka değerlerinden’ biri haline gelen Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Bölgenin ve Türkiye’nin kalkınması adına yapılan bilimsel çalışmalarla KTÜN, yerli ve milli teknolojilerin gelişimine katkı sağlıyor. KTÜN, bilim, teknoloji ve inovasyonda gelişimin öncüsü bir devlet üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
"ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE KONYA'DA BİRİNCİYİZ"
KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, 2018 yılından bu yana üniversite olarak yürüttükleri çalışmalara dair bilgiler paylaştı. Üniversitenin kurulduğu günden itibaren bilimsel, sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif anlamda her geçen gün önemli işlere imza attığını belirten KTÜN Rektörü Prof. Dr. Özçelik, her alanda gelişime öncülük etmek adına güçlü bir akademik kadro ile çalıştıklarını söyledi.
Üniversitenin eğitim ve öğretim altyapısının geliştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, yüzde 98’e varan doluluk oranı ile tercih edilen üniversite olduklarını kaydetti.
Üniversite bünyesine kazandırılan fakülte ve programlara dair bilgiler aktaran Özçelik, “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 verilerine göre öğrenci memnuniyetinde Türkiye genelinde 12. sırada, Konya’da ise ilk sırada yer alıyoruz. ‘Gelişimin Öncüsü’ mottosuyla hareket eden üniversitemiz girişimcilik ve yenilikçi üniversite endekslerinde de her yıl bir önceki yıla göre sıralamada daha üst seviyelere tırmanmaya devam ediyor. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi olmak üzere 2 yeni fakülteyi üniversitemize kazandırdık. İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarım, Yazılım Mühendisliği ve Mühendislik Temel Bilimleri bölümlerini bünyemize kattık. Ayrıca Yazılım Mühendisliği, Kentsel Tasarım Yüksek Lisans, Yapay Zeka Yüksek Lisans, Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler, İş Güvenliği Yüksek Lisans olmak üzere 5 yeni yüksek lisans programı açtık” dedi.
Eğitim ve öğretim altyapısını geliştirmek için akademik ve idari personel sayılarını artırdıklarını dile getiren Özçelik, “2021 yılında 259 idari, 489 akademik personel ile bundan sonraki süreçte vizyonu, tecrübesi, kadroları ile çok daha hızlı hareket edebilen bir süreci başlattık" şeklinde konuştu.
“SON 3 YILDA 44 LİSANSLI YAZILIM SATIN ALDIK”
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin verimli kullanımını sağlamak amacıyla bilişim alt yapılarını güçlendirdikleri bilgisini veren Özçelik, şunları söyledi:
“Eğitim-öğretim faaliyetleri desteklemek ve bilimsel araştırma kapasitelerini arttırmak amacıyla son 3 yılda 44 lisanslı yazılım satın aldık. Aynı zamanda yazılım projelerimizi geliştirerek kullanıma sunduk. Bilimsel araştırma ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak bölümlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda modern cihazlar satın aldık. Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu web projelerini planlama, analiz, tasarım, geliştirme, test ve bakım süreçleri doğrultusunda yeni web sayfamızı ve web portallarımızı hayata geçirdik.”
“BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE BIRAKMADIK”
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin akademik paydaşlarından olduklarını hatırlatan Özçelik sözlerini şöyle tamamladı:
“Öğrencilerimizin elde ettikleri başarılar bizim için gerçekten gurur verici. TEFNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışlarda proje takımlarımıza her türlü desteği sunuyoruz. Öğrencilerimizin, TEKNOFEST için, azimli ve büyük bir gayret içerisinde olduklarının farkındayız. Nitelikli öğrenci araştırma projeleri ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK birincilikleri başta olmak üzere ulusal ve uluslararası 42 farklı alanda ödüllü öğrenci başarısına imza attık. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde önemli başarılarla adımızı duyurduk.
2018 yılında, 1 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ödüllerine sahip olurken 2021 yılında 1 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 1 mansiyon, 1 en özgün yazılım ödüllerini üniversitemize kazandırdık. TEKNOFEST'te Jet Motor Tasarım, Roket, Uluslararası İnsansız Hava Aracı, Uluslararası Effıcıency Challenge Elektrikli Araç, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmaları'nda iddiamızı ortaya koyduk, birinciliği kimseye bırakmadık. Daha yapacak çok işimiz var. Üniversitemizin fiziki altyapısını daha güçlü hale getirebilmek için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz.”
(Konya Haber)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.