KGTÜ, İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ OLMA FIRSATI SUNUYOR

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen bilimsel çalışmalarıyla öncü olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, bir ilke daha imza attı. American National ELT şirketiyle gerçekleştirilen protokol ile mezunlar, kendi mesleklerini icra ederken İngilizce eğitimi de verebilecek. TESOL sertifikasını alan öğrenciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki okul öncesi kurumlarda usta öğretici olabilecek.

KGTÜ, İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ OLMA FIRSATI SUNUYOR
Yayınlanma:

KGTÜ MEZUNLARI İNGİLİZCE EĞİTİMİ DE VEREBİLECEK

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, American National ELT firmasıyla gerçekleştirdiği protokol ile Türkiye’de bir ilke imza atmış oldu. Proje ile öğrenciler, mezun olduklarında dünya çapında İngilizce eğitimi vermeye imkân tanıyan ve ‘usta öğretici’ unvanı kazandıran TESOL sertifikasına sahip olacak. İmza törenine Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Yabancı Diller Sorumlusu Doç. Dr. Onur Köksal, İngilizce Eğitim Koordinatörü Mustafa Talih Özmen ve American National ELT Türkiye Genel Müdürü Pınar Zorel katıldı.

ÖĞRENCİLER, TESOL SERTİFİKASINA SAHİP OLACAK

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin, öğrencilerini donanımlı bir şekilde yetiştirmek için gayret gösterdiğini belirten Rektör Cumhur Çökmüş, “bugün İngilizce eğitiminde yeni bir basamak atlamak için protokol imzalıyoruz. 150 saati uzaktan, 16 saati yüz yüze ve 6 saati uygulamalı eğitimden oluşan bir program ile öğrencilerimiz TESOL sertifikasına sahip olacak. Üniversite olarak temel amacımız, yüzde yüz İngilizce yaptığımız eğitimlerle de çocuklarımızın dil eğitiminin hem kalitesini yükseltmek hem de yeteneklerini artırmaktır. Onun için İngiltere kökenli eğitim kurumu ile bu anlaşmayı yapıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz istedikleri takdirde belli alanlarda İngilizce dil eğitmenliği yeteneği, yetkisi kazanmış olacaklar. Hedefimiz, yabancı dili konuşma, anlama, algılama konusunda problemi olmayan mezunlar yetiştirmektir. Derdimiz, medeni cesaret bakımından, dil bakımından herhangi bir çekincesi olmayan, özgüveni yüksek kişileri yetiştirmektir. Bu alanda Türkiye’de de ilkiz. Üniversitemizin Kurucu Başkanı Sayın Recep Konuk’un da bize bu alanda destek olduğunu ifade etmek isterim. Bu projeyi de en iyi şekilde hayata geçireceğiz ve çocuklarımıza İngilizce eğitmeni olma fırsatını sunacağız” dedi.

KGTÜ, TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYOR

Markalar Birliği İngilizce Eğitim Koordinatörü Mustafa Talih Özmen, iki yıldır Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile çözüm ortaklığı yaptıklarını ifade ederek, imzalanan protokol ile bu işbirliğini yeni bir boyuta taşıyacaklarını dile getirirken American National ELT Türkiye Genel Müdürü Pınar Zorel de “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda TESOL’ün bir üniversitede ilk defa uygulanma sürecini başlattık. Bu bizim için de gurur verici. Ayrıca Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin bu kadar derin düşünüyor oluşu, öğrencilerine önem veriyor oluşu, öğrencilerine böyle bir ayrıcalık tanımış olması bizim için de çok değerlidir ve heyecan vericidir. Sürecimizi birlikte yürüteceğiz. Konya ve Tarım Üniversitesi bu anlamda ilk üniversitedir. TESOL sertifikasına sahip olanlar, İngilizce bölümünden mezun olmasalar bile usta öğretici unvanıyla Milli Eğitim Bakanlığınca İngilizce öğretmeni olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda geçen hafta yapılan bir anlaşma ile de Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Bakanlığına bağlı okul öncesi kurumlarda TESOL sertifikasına sahip arkadaşlarımız usta öğretici olarak görev yapabilecekler” şeklinde konuştu.

TESOL hakkında bilgi veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Sorumlusu Doç. Dr. Onur Köksal da “her alanda öncü olan üniversitemiz tarafından TESOL sertifika programının Konya’ya getirilmiş olması bizim için gurur vericidir. Program dahilinde, öğrenciler 150 saati online, 16 saati yüz yüze ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 172 saatlik ders alacaklar. Bu program, iki farklı kitleyi hedef almaktadır. İlk kitle, İngilizce Öğretmenliği ile alakalı herhangi bir bölümden mezun olmamış, tamamen başka bölümlerden (örn. Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Alman Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı vb.) mezun olan kişilerdir. Üniversitemizin sağlayacağı 172 saatlik yoğun İngilizce eğitimi programı sayesinde öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kurumlarda (kolejler, dil kursları, anaokulları, kreşler) “usta öğretici” statüsüyle İngilizce Öğretmenliği yapabilme fırsatı sunulacak. İkinci kitle ise, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngiliz Dil Bilimi, Çeviri Bilim ve İngiliz Dili ve Kültürü Bölümlerinden mezun olan kişilerdir. Sunacağımız programı ile bu kursiyerler ise yurt dışında Yükseköğretim kurumlarında ya da diğer dil eğitimi veren kurumlarda öğretmenlik yapabilme fırsatına erişeceklerdir. Bu program sayesinde sadece Konya’dan değil, çevre illerden de Üniversitemizden kurs almak isteyenler olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.