Eğitimciler, okullarda yüz yüze eğitime ‘evet’ dedi

Türk Eğitim-Sen’in  yüz yüze eğitime başlarken 43 bin 455 eğitimci ile anket çalışması düzenlediğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 58’inin okulların tam zamanlı açılmasını desteklediğini  söyledi.

Eğitimciler, okullarda yüz yüze eğitime ‘evet’ dedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, yeni eğitim-öğretim yılında tam zamanlı yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi için tedbirlerin en üst düzeyde alınması gerektiğini belirtti.  Başkan Ata, “Okullarımıza ek bütçe tahsis edilmeli; bu bütçeyle okulların maske, temizlik malzemeleri vb. ihtiyaçları eksiksiz olarak karşılanmalı, teknolojik alt yapı vb. eksiklikler giderilmeli, ek derslikler tahsis edilmelidir. Okullarda hizmetli personel eksiği ivedilikle kapatılmalıdır. Teneffüs süreleri uzatılmalı, sınıflar sıklıkla havalandırılmalı, ders süreleri 10 dakika azaltılarak, 30 dakika olarak ayarlanmalıdır. Nitekim anketimizde de katılımcıların yüzde 66,8’i ders süresinin 30 dakika olması gerektiğini ifade etti. Öğretmen açığı olan okullara ivedi şekilde atamalar gerçekleştirilmeli, tahsis edilecek bütçenin bir kısmı öğretmen atamalarına ayrılmalıdır. Öğrenci sayısı çok olan okullara daha az öğrenci sayısına sahip olan ve fiziki imkânları müsait olan okulların sınıfları tahsis edilmelidir. Zira Türk Eğitim-Sen’in anketinde katılımcılar pandemi önlemleri açısından en çok öğrenci sayılarını (yüzde 63,7) sorun olarak görmektedirler. Daha sonra sırasıyla en çok; pandemi önlemleri konusunda bilinç düzeyini (yüzde 49,5), sınıf, tuvalet, öğretmenler odası gibi yerlerde mesafenin olmayışını (yüzde 48,9) sorun olarak görmektedir. Ayrıca her eğitim bölgesine mobil sağlık ekibi tahsis edilerek, hem okullarımızda sağlık tedbirlerinin hem de öğrencilerin covid-19 takipleri yapılmalıdır. Bu tedbirler tam zamanlı yüz yüz yüze eğitimi sürdürmesi açısından çok önemlidir” dedi.

“60 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İSTİYORUZ”

Başkan Ata, telafi eğitimlerinin sağlıklı yürütülmesi için 2021 yılı sonuna kadar en az 60 bin öğretmen ataması istediklerini söyledi. Öğretmen atamalarının pandemi döneminin en büyük sorunlarından olduğunu ifade eden Ata, “Yüz yüze eğitime geçtiğimiz ve telafi eğitimlerine ihtiyaç duyduğumuz 6 Eylül tarihinden itibaren öğretmenlerin sınıflarda eksiksiz olarak yer alması, öğretmen açığı olan bir okulun kalmaması önceliğimiz olmalıdır. Bu noktada norm kadro açığının 109 bin 616 olduğu, ücretli öğretmen sayısının 69 bin 326’ya ulaştığı, atama bekleyen öğretmenlerin sayısının 500 bini aştığı ve yoğun bir telafi programına başlanacağı göz önüne alındığında 2021 yılı için 3 Eylül tarihinde yapılan 20 bin öğretmen ataması çok yetersizdir. Yeni eğitim-öğretim yılında 20 bin atama Haziran ayında emekli olan öğretmenlerin boşluğunu bile doldurmayacaktır. Hal böyle olunca 2021 yılı sona ermeden en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmalıdır. Bu noktada talebimiz en az 60 bin atamadır. Öte yandan; yeni eğitim-öğretim yılında mülakat tamamen kaldırılmalı, tüm yöneticiler Yönetici Atama Yazılı Sınav sonuçlarına göre atanmalıdır. Proje okullarına yapılan keyfi atamalar son bulmalı, bu okullara atamalar MEB’in Yönetici Atama Yönetmeliğine bağlı olarak gerçekleştirilmelidir. Öğretmen atamaları sözleşmeli, ücretli olarak değil, sadece kadrolu olarak gerçekleştirilmeli; tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmelidir” şeklinde konuştu. AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.