Damla Projesi’nin gönüllü gençlerinden Selçuk Üniversitesi’ne ziyaret
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Damla Projesi’nde rol alan gönüllü gençler, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. Aksoy, “Öğrencilerimizin hayalleri için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” dedi
Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi, gönüllülük esaslı yürütülüyor. Proje kapsamında gençler gidilen illerde din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan dezavantajlı aile, çocuk ve gençlerle bir araya geliyor. Böylece kültürel değerlerin paylaşılması, gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanıyor.
Damla Projesi’nin her bir programı, Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşuyor. Ulaşım, konaklama ve yemek masrafları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Program sonunda katılımcı gençlere katılım belgesi veriliyor. Damla Projesi’ne gönüllü olarak katılan gençler, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk ile bir araya geldi.
“GENÇLER, ŞEHİRLERE KATKI SUNUYOR”
Projede rol alan öğrencilerin, gittikleri şehirlerde 10 gün gözlem yaptığını ve o şehri sosyal medya yarışmaları ile dünyaya tanıttığını belirten Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Şükrü Bardakcı, “Şehrin tarihi eserleri, sanayisi, ekonomisiyle ilgili raporlar hazırlayan ekiplerimiz ilgili kurumlara bilgi vererek şehirlere katkı sunuyor. Gençlerimiz, 6 gündür Konya’dalar. 10’uncu günün sonunda memleketlerine gidecekler. Konya’da kaldıkları süre boyunca hem tarihi mekanları görme imkanı buluyorlar hem de okullarda boyama, engelli bakımı gibi sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer alıyorlar.” dedi.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ”
Köklü bir üniversite olan Selçuk Üniversitesinin, Konya’nın ve Türkiye’nin gözbebeği olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Sosyal sorumluluk projelerimizle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu payitahtlığını yapmış bir şehrin medrese geleneklerini sürdüren bir üniversiteyiz. Üniversitemiz, her geçen gün biraz daha büyüyor. Bölgemizdeki birçok üniversiteye eğitim desteği veriyoruz. Öğrenci projelerini destekleyen, danışmanlık hizmeti veren, hızlı hareket edebilen, bilimsel çalışmalara daha fazla destek aktaran, öğrencilerini uluslararası standartlarda yetiştirmeye gayret eden, toplumla, şehirle buluşan, başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversiteyiz. Misyonumuz, Osmanlı sınırlarının ulaştığı bölgelerden öğrenci almak, o bölgelere ulaşmak. Çünkü biz Selçukluyuz, Anadolu’yuz.” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN HAZIRLANAN PROJELERDE TASARRUF ETMEYİZ”
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin yılda yaklaşık bir buçuk milyon hastaya hizmet verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Aksoy, “Hastanemizde saat 16.00’dan önce özel muayene yapılmıyor. Gönüllü hekimlerimiz, SOBE Vakfı aracılığıyla öğrencilerimiz için ücretsiz sağlık taraması yapıyor, muayene ediyor. Kurumlarımız, bu devletin geleceği olan gençler için var. Öğrencilerimizin geleceği için hazırlanan projelerde tasarruf etmeyiz. Öğrencilerimizin hayalleri için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize aykırı olan hiçbir etkinliği sahiplenmiyoruz ve desteklemiyoruz.“ ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.