Akademidisleksi 9. Şubesiyle eğitime başladı

2007 yılından bu yana alanında hizmet veren Akademidisleksi, 9. Şubesini de Konya’da açarak 1500’den fazla disleksi ve dikkat eksikliği tanılı çocuğa eğitim veriyor.

Akademidisleksi 9. Şubesiyle eğitime başladı
Yayınlanma:

Türkiye’ de disleksi ve dikkat eksikliğine müdahale ederek bilimsel ve temelli çalışmalarıyla ülke genelinde disleksi ve dikkat eksikliği farkındalığı yaratarak başta İzmir olmak üzere Bursa, Samsun ve Konya’da alanında uzmanlaşmış eğitim kadrolarıyla öğrencilere ışık tutuyor.

2022 yılında Konya’da hizmete geçerek 700 metrekare kapalı, 200 metrekare açık alan olmak üzere 900 metrekarelik alanda 200 öğrenciye eğitim verme kapasiteleriyle yola çıktıklarını söyleyen Akademidisleksi Konya Kurucusu Şükrü Arı, “Disleksi (ÖÖG), Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) yaşayan bireylerin özellikleri göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde bu bireylere yönelik düşünülmüş eğitim kurumlarının yetersiz olduğu gördük. Bizler de Konya’mıza böyle bir farkındalık yaratarak yola koyulduk” dedi.

sukru-ari.jpeg

4 YILDA 83 BİN ÖĞRETMENE ÜCRETSİZ FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Arı, özel eğitim hizmetlerinde farklı engel gruplarının bir arada eğitim alıyor olması özellikle Disleksi (ÖÖG), Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) özellikli bireylerin eğitim süreçlerinde en büyük handikaplardan birisi olduğunu, bu durumun bireylerin özellikle benlik saygısını olumsuz yönde etkilediğinin vurgusunu yaparak “Bu sayede öğrencilerimize ayrıcalık sağlayarak birebir eğitim ile hem onların özgüvenlerini yerine getiriyoruz hem de diğer öğrencilerden farklarının olmadıını hissettiriyoruz” diye konuştu.

Arı, Kurum olarak Misyon ve Vizyon belgeleri ışığında ülke çapında makro düzeyde yapmış oldukları farkındalık projesi olan Disleksi Dostu Okul Disleksi Dostu Öğretmen projesi ile de projenin başladığı tarihten bugüne kadar 4 yılda 83 bin öğretmene ücretsiz farkındalık eğitimleri verdiklerini ifade etti.

KURUMSAL UYGULAMA LİSANSINA SAHİP TEK KURULUŞ

Akademidisleksi’nin dislektik çocukların eğitiminde ve okuma iyileştirme süreçlerinde kullanılan , etkililiği kanıtlanmış olan Pass teorisine dayalı Prep, Cogent ve math bilişsel iyileştirme programlarının Türkiye’de kullanım hakkına sahip tek kuruluş olduğunun altını çizen Şükrü Arı, tanılı ve risk grubundaki çocuklarla çalışan uzmanlara güncel eğitsel müdahale yöntemleri ile ilgili eğitimler verdiklerini de söyledi.

Görsel Kaynak: AB Haber Merkezi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.