2022 KPSS tekrarlanacak mı? 2 formüllü yöntem uygulanabilir... 2022 KPSS'nin iptal edilmesi gündeme gelebilir

KPSS lisans sınavı iptal edilebilir ya da masadaki iki formülle süreç tamamlanabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti. Yapılacak inceleme sonunda benzerlik gösteren sınav sorularının sayılarına göre karar çıkabilir.

2022 KPSS tekrarlanacak mı? 2 formüllü yöntem uygulanabilir... 2022 KPSS'nin iptal edilmesi gündeme gelebilir
Yayınlanma:

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS lisans sınavının ardından bazı sorulara ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Sosyal medyada yayılan iddialara göre sınav sorularının 20 ila 40 tanesi sınavda çıkan sorularla benzerlik gösteriyordu.

Konuyla ilgili soruşturma kararı alınırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da inceleme başlatılması için talimat verdi. Öte yandan ÖSYM ortaya atılan iddiaları reddetmişti.

GECE GÖREVDEN ALINDI

Gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alındı.
ÖSYM, sosyal medyadaki iddialar üzerine, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." açıklamasını yapmıştı.

TEK BİR EVLADIMIZIN HAKKINI YEDİRMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, inceleme sonucunda elde edilen verilerin titizlikle değerlendirileceğini, gerekli adımların ivedilikle atılacağını söylemişti.
Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." açıklamasını yapmıştı. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, çalışmalara başlandığını açıklamıştı.

CEVAPLAR YAYINLANINCA OLAY ORTAYA ÇIKTI

ÖSYM KPSS cevap anahtarının belli bir kısmını açıklamıştı. ÖSYM'nin paylaştığı sorular ile karşılaştırma yapanlar ilginç bir sonuçla karşılaştı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınavın iptali ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. ÖSYM, kopya soru iddialarıyla ilgili bir açıklama yayınlandı.

İKİ FORMÜL YAPILABİLİR

Denetleme Kurulu tarafından yapılacak inceleme sonucunda iki karar çıkabilir.

1- 2022 KPSS tekrar edilebilir.

2- Benzer olduğu iddia edilen söz konusu soruların sayılarının durumuna göre soruların iptaline ve adayların eşit şekilde puanlarının hesaplanmasına karar verilebilir.

SORULARDA BENZERLİK VAR MI?

Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ dedi. Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.

Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.