CHP'li Özkoç'un '15 Temmuz' açıklamalarına sosyal medyada büyük tepki!

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde sert açıklamalarda bulundu. CHP’li Özkoç’un açıklamalarına sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor

CHP'li Özkoç'un '15 Temmuz' açıklamalarına sosyal medyada büyük tepki!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır itham ve eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Özkoç, darbe kalkışmasının en üst faillerinin yakalanmadığını ileri sürdü.

Özkoç’un açıklamaları sosyal medyada gündemin en üst sırasına yerleşirken, CHP’li Özkoç’a ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterildi. Sosyal medyada kullanıcılar Özkoç’un ‘yalan ve iftira attığı’ yönünde görüşlerini paylaştı.

CHP’li Özkoç’un açıklamaları şöyle:

“Bu darbe kalkışmasında uçakta bulunan Genel Başkanımızın yanında AK Parti’nin önemli isimlerinden bir tanesi Hayati Yazıcı oturuyordu. Genel Başkanımız uçak yere değer değmez kendisine bu darbe kalkışması bildirilince elini uzatarak Hayati Yazıcı’nın elini tuttu, ‘Darbe nereden gelirse gelsin Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşısında olacağız ve birlikte mücadele edeceğiz’ dedi.

O sırada uçaktan inip de gerekli görüşmeleri yapmak için havaalanına doğru ilerlediğinde bütün Türkiye’de bulunan Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri Ankara’ya doğru harekete geçmişlerdi. Ama Ankara’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapısını açan ilk milletvekilleridir.

Bu darbe kalkışmasında tankların arasında ‘Hiç kimse umurumda değil, bana ne yapacaklarsa yapsınlar’ deyip, ondan sonra bir tekneyle karşıya geçip (köprüler tutulu olduğu için) Ankara’ya hareket eden Genel Başkanımız Meclis’te yapılan toplantıya katılmıştır.

Darbe kalkışması hala aydınlatılmamış bir darbe kalkışmasıdır. Bu darbe kalkışmasının en üst failleri hala yakalanmamıştır. Adil Öksüz yakalandığı halde kaçması sağlanmıştır. Zekeriya Öz, Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Arkasındayım bu savcının deyip de PKK’lı Şemdin Sakık’ın gizli tanıklığıyla bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı hücreye attırtıp FETÖ’ye ait generalleri ve subayları oraya taşıyan Recep Tayyip Erdoğan maalesef sadece telefonun arkasından yurttaşlara ‘çıkın, karşı çıkın’ demiş, kendisi ve Başbakan ortadan yok olmuştur.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.