Son zamanlarda Instagram ve TikTok'ta adeta bir fırtına gibi esen jalapeno peynir dolgulu turşu, lezzetiyle herkesi büyülüyor. Acı biber sevenlerin favorisi olan bu turşu, ağız yakmayan ve yumuşak bir tada sahip. Hem tek başına hem de et yemekleri, salatalar ve makarnalar ile birlikte keyifle tüketebilirsiniz.Peki, bu popüler turşuyu evde nasıl yapabilirsiniz?Malzemeler:500 gr jalapeno biber200 gr krem peynir100 gr lor peyniri1 su bardağı beyaz sirke1 su bardağı su1/2 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı kaya tuzu1 tatlı kaşığı hardal tohumu1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
Hazırlanışı:Jalapeno biberlerini iyice yıkayın ve saplarını kesin.Bir bıçak yardımıyla biberlerin ortasından bir dilim keserek bir kapak oluşturun.İç kısımlarını dikkatlice temizleyin ve çekirdeklerini ayıklayın.Peynirleri bir kapta karıştırın ve biberlerin içini bu karışımla doldurun.Bir kavanozda sirke, su, şeker, tuz, hardal tohumu ve kişniş tohumunu karıştırın.Dolgulu biberleri kavanoza yerleştirin ve üzerini tamamen kaplayacak şekilde salamura ekleyin.Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin ve karanlık bir ortamda 2-3 gün dinlendirin.Afiyet olsun!