Konya
Az bulutlu
4°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Parçalı az bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yerel Haber Okul kantinlerine sıkı denetim! Ürünler tek tek kontrol edildi

Okul kantinlerine sıkı denetim! Ürünler tek tek kontrol edildi

Afyonkarahisar Dinar Belediyesi, Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun talimatıyla okul kantinlerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde hijyen, gıda güvenliği ve ürün standartları titizlikle incelendi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla okul kantinlerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun talimatları doğrultusunda yürütülen denetimler, belediye zabıta ekipleri tarafından titizlikle yapıldı.

Denetimlerde kantinlerin hijyen koşulları, gıda güvenliği, satışa sunulan ürünlerin mevzuat ve standartlara uygunluğu tek tek kontrol edildi. Özellikle öğrenci sağlığını tehdit edebilecek unsurlar üzerinde hassasiyetle duran ekipler, tespit edilen eksiklikler konusunda işletmelere gerekli uyarılarda bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Veysel Topçu, çocuk sağlığının öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Amacımız, öğrencilerimizin okullarda sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak. Bu kapsamda yapılan denetimler belirli aralıklarla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *