Ereğli’de patates ekim alanları denetlendi
Tahıllardan sonra en fazla tüketilen patates, çeşitli iklim koşullarına kolayca adapte olabilmesi, ucuzluğu, alternatif bitkilerle kıyasladığında birim alandan fazla verim alınması, besin değerinin yüksek oluşu gibi nedenlerden dolayı ülkemizde değişik bölgelerde üretiliyor.
Niğde ve Nevşehir yörelerinde patates üretiminde yaşanan sıkıntılar patates üretiminin Konya bölgesine doğru kaymasına neden oldu. Konya bölgesi 2010 yılı itibari ile Türkiye patates üretiminin yüzde 7‘sini üretiyor ve ortalama 3.7 ton/da verim ile ülke ortalamasının üzerinde bir verim değerine sahip bulunuyor. Konya bölgesinde patates ekiminin yaygın olarak yapıldığı alanların başında ise Ereğli geliyor. Görevliler tarafından patateslerde görülen hastalık ve zararlılar kontrol ediliyor. Konuyla ilgili Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ereğli İlçemizde bulunan yemeklik ve tohumluk patates ekili alanlarda bitki pasaport sistemine tabi hastalık ve zararlıların kontrolleri devam ediyor. Görevli personellerimizce sofralarımıza gelecek ürünlerin yerinde kontrolleri yapılarak hem tüketiciye sağlıklı ürün ulaşması hem de topraklarımızda oluşabilecek olumsuzlukların engellenmesi hedeflenmektedir” denildi. AB Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.